11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega şi-a tras casă de vacanţă

Morega şi-a tras casă de vacanţă

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, şi-a mărit averea imobiliară cu o casă de vacanţă în oraşul Orşova, judeţul Mehedinţi, situată chiar pe malul Dunării.

GORJ. Preşedintele liberalilor gorjeni împarte casa cu directorul Prefecturii Mehedinţi, Gheorghe Gruescu. Terenul, în suprafaţă de 187 de metri pătraţi, a fost luat în concesiune de cei doi, în anul 2003, de la Primăria Orşova, iar lucrările de construcţie au început doi ani mai târziu şi s-au finalizat în urmă cu puţin timp. Locatarii casei de vacanţă se pot bucura de priveliştea oferită de fluviul Dunărea, care trece chiar prin faţa imobilului. De fapt, curtea casei are ieşire la fluviu.
Terenul pe care se află casa de vacanţă este concesionat pe o perioadă de 25 de ani. Morega şi prietenul lui, Gruescu, plătesc o taxă mai mult decât simbolică, 20 de dolari pe an, adică zece dolari fiecare. Pentru că suma este „uriaşă“, iar achitarea acesteia nu reprezintă o greutate pentru cei doi, în contractul de concesiune se prevede să fie plătită în patru rate trimestriale.

„Este o bojdeucă“

Gheorghe Gruescu a declarat că s-a asociat cu Dan Ilie Morega în construirea casei de vacanţă pentru că nu dispunea de banii necesari pentru ridicarea acesteia de unul singur: „Ne-am construit o căsuţă, o cabană mai mult, că e mică, dă-o dracu’. Nu are decât o cameră pentru fiecare şi o intrare. Eu nu am avut suficienţi bani ca să o construiesc“.
Gruescu spune că nu-i convine publicitatea care i se face ca urmare a asocierii cu Morega şi că ar dori să vândă partea lui: „Până la urmă cred că ne certăm şi o vindem, că nu am chef să… Eu sunt un om cu demnitate în Mehedinţi şi nu vreau să fiu plimbat prin… Este o bojdeucă. Are o cameră la parter cu un WC şi sus câte o cameră în stânga şi dreapta şi cu vreo 30 de metri pătraţi, unde să stai la o masă şi să savurezi un pahar de apă. E o bagatelă, că e mică. Nu îi convine nici unuia, că eu, dacă mă duc, nu am loc cu trupa mea la cât e de mare“. Acesta a adăugat că se cunoaşte cu Morega de 30 – 40 de ani, de când liderul de azi al PNL Gorj era şeful Cooperaţiei pe judeţul Gorj. Totuşi, directorul Prefecturii Mehedinţi spune că între el şi Morega este o diferenţă de temperament: „E diferenţă de temperament între noi. Fiecare, cum îşi creează culoarul în viaţă, aşa se duce“.
Morega a fost timp de mai mulţi ani inspector guvernamental în judeţul Mehedinţi, relaţiile dintre ei apropiindu-se în acea perioadă.

Casă de vacanţă pentru copiii lui Morega

Dan Ilie Morega susţine şi el că e vorba mai mult de o cabană, decât de o casă de vacanţă, şi nu dă prea multă importanţă: „Este o cabană practic, pentru că nu are nici un fel de material de zidărie. Eu nu am timp să mă duc la Dunăre. Mai mult am făcut-o pentru copii, pentru fiica mea care este avocat şi pentru băiatul meu care este inginer“. Potrivit lui Morega, casa de vacanţă a costat în jur de 60.000 de lei. „Totul s-a făcut în regie proprie şi nu s-a făcut cu nici un fel de firme“, a adăugat Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII