10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliul Judeţean îi dă peste nas prefecturii

Consiliul Judeţean îi dă peste nas prefecturii

Consilierii judeţeni au fost ieri de acord să menţină hotărârile referitoare la cererea de terenuri pentru extinderea Parcului Industrial din Craiova, decizii declarate de fostul prefect, Nicolae Giugea, nelegale. Nu înainte însă ca aleşii să-şi dea cu părerea asupra legalităţii documentelor în adevărate polemici pedisto-pesedisto-peneliste, la care părtaş s-a făcut şi prefectul Silviu Dumitru.

Cel care a iscat toată discuţia a fost consilierul democrat Gelu Vişan. Acesta a declarat că este interesant de văzut dacă juriştii Prefecturii Dolj, care au considerat că hotărârile prin care consiliul judeţean a cerut Agenţiei Domeniilor Statului 86,36 hectare aflate în imediata vecinătate a Parcului Industrial şi alte 8,2 hectare de la Jandarmerie sunt nelegale, vor avea şi de această dată aceeaşi părere. Vişan a precizat că acela care se opune ca Parcul Industrial să se extindă cu terenurile de la Staţiunea de cercetare Şimnic este primarul comunei Gherceşti, care are nevoie de 550 de hectare de teren pentru retrocedări. „Ori cumpărăm teren cât avem nevoie, ori găsim varianta corectă de a intra în război pentru cele 256 de hectare pe care le vrea consiliul judeţean“, a concluzionat consilierul, făcând referire la terenurile aparţinând fostelor unităţi militare din jurul Aeroportului din Craiova pentru care CJ face demersuri de doi ani pentru a fi preluate.

 

ADS spune că terenurile nu mai sunt ale ei

 

În gâlceavă a intrat şi consilierul judeţean pesedist Ştefan Croitoru, care a ţinut să precizeze că acele 86 de hectare nu sunt în prezent în administrarea staţiunii, fiind pierdute pe drumul între două acte normative emise de guvern.

Pe firul discuţiei a intrat şi Remulus Chiţu, şeful Biroului Judeţean de Rentă Viageră, care are grijă de terenurile administrate de ADS în judeţ.

Liberalul Chiţu a precizat că terenurile de la staţiune nu se mai află din luna februarie în administrarea ADS, ci în cea a Academiei de Ştiinţe Agricole „Gheorghe Ionescu Siseşti“ şi că, oricum, potrivit Legii nr. 247/2005, dacă foştii proprietari vin cu acte doveditoare ale amplasamentului, dreptul de proprietate trebuie reconstituit la staţiune.

Inamicul public numărul 1, Guvernul României

 

În discuţie a intervenit şi prefectul Silviu Dumitru, care trebuie să decidă în următoarea perioadă dacă atacă sau nu în instanţă hotărârile CJ. Deşi s-a declarat în favoarea extinderii Parcului Industrial, prefectul a precizat că prioritate la pământul de la staţiune au foştii proprietari şi culturile înfiinţate pe terenurile staţiunii de angajaţi, după care la rând va veni şi consiliul judeţean. „Hotărârea nu este nelegală, dar, conform Legii nr. 247, este greu de rezolvat. Întâi se acordă dreptul de proprietate, dar nu ca să distrugem staţiunea, că acolo chiar se face treabă“, a spus prefectul Silviu Dumitru. Concluziile le-a tras preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care a găsit vinovatul pentru toate necazurile consiliului. „Primarul de la Gherceşti şi-a făcut datoria. Nu avem de ce să-l incriminăm. Ştiu cu cine ne batem, duşmanul nostru există. Cu Guvernul României. Am intrat în această bătălie, asta e, ne-am făcut datoria“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU