22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru persoane au ajuns la spital

Patru persoane au ajuns la spital

Patru accidente rutiere s-au petrecut marţi în judeţul Vâlcea, în urma cărora patru persoane au ajuns în stare gravă la spital.

VÂLCEA.
Pe 28 august au avut loc patru evenimente rutiere grave soldate cu răniţi. Primul accident s-a petrecut în jurul orei 11.00, pe DN 64, pe raza localităţii Olăneşti-Sat, judeţul Vâlcea. Dănuţ B., de 20 de ani, cu domiciliul în comuna Păuşeşti Măglaşi, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un Ford Focus, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de o autoutilitară care circula în faţa lui. În momentul în care aceasta a oprit pentru a efectua virajul la stânga, a pătruns pe sensul opus de mers pentru a evita coliziunea şi a lovit frontal o Dacia 1310, condusă regulamentar de Ştefan C., de 32 de ani, din Târgu Jiu. În urma impactului, Ştefan C. a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost diagnosticat cu policontuzii prin accident rutier, contuzie toracică, traumatism vertebro-cervical şi fractură rotulă dreapta, rămânând internat.
Cel de-al doilea accident
s-a petrecut în jurul orei 11.40, pe raza comunei Laloşu, judeţul Vâlcea. Ilie T., de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea, conducea un moped pe drumul comunal din satul Berbeşti şi, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul mopedului şi a căzut pe carosabil, suferind o fisură perineu stâng.
La numai câteva ore, în jurul orei 17.00, a mai avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a lui Cristian R., de 32 de ani, din comuna Pesceana, judeţul Vâlcea, care a suferit un traumatism cranio-facial şi o contuzie la piramida nazală. „Ionuţ I., de 33 de ani, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism Dacia pe DN 64, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de alt autoturism care circula în faţa sa, iar când acesta a frânat brusc, pentru a evita impactul, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o Dacie condusă de Cristian R., după care a ricoşat într-un copac de pe marginea drumului. Ultimul accident petrecut marţi a avut loc în localitatea Pietrari, când Nicolae D., de 25 de ani, din Sibiu, în timp ce conducea un WV Golf cu semiremorcă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a frânat, fapt ce a determinat ca remorca să intre în balans din cauza încărcăturii, împingând autoturismul pe celălalt sens de mers, unde a intrat în impact cu un autotractor Roman condus regulamentar de Ion N.“, a declarat subcomisarul Gabriel Ciobotoiu, ofiţer de prevenire în cadrul IPJ Vâlcea.
Din accident a rezultat rănirea gravă a lui Nicolae D., care a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu traumatism cranio cerebral facial şi fractură. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Recomandări pentru conducătorii auto

În urma acestor patru evenimente, poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni, mai ales în mediul rural. „De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum, trafic şi meteo, să păstreze o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care rulează în faţă, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă şi să ataşeze în mod obligatoriu centura de siguranţă“, a mai spus Gabriel Ciobotoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS