15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlimentare cu apă şi părculeţ pentru copii la Bucinişu

Alimentare cu apă şi părculeţ pentru copii la Bucinişu

Locuitorii comunei Bucinişu – Olt vor avea apă la robinet cel târziu până în anul 2008, susţine primarul comunei, Ion Urîtu.

OLT. Proiectul de alimentare cu apă a fost demarat anul trecut. Au fost efectuate studiile de rigoare, s-au primit avizele necesare, iar în scurt timp vor începe lucrările.
Investiţia este evaluată la 4.260.000 de lei, iar cele 862 de gospodării din comună vor beneficia de sistemul de alimentare cu apă spre finele anului 2008. Reţeaua de alimentare se va întinde pe 23 de kilometri. „Reţeaua se va întinde în toată comuna. Vor fi forate patru puţuri la o adâncime de 55 de metri, iar în septembrie sperăm să dăm startul lucrărilor“, a declarat primarul.
Fondurile necesare pentru realizarea proiectului vin prin Consiliul Judeţean Olt. Deja au fost alocate două tranşe, de 70.000 de lei în 2006 şi 120.000 de lei anul acesta. „Restul banilor vor veni treptat, în funcţie de stadiul în care se află lucrarea“, a adăugat primarul.
Luni au fost demarate lucrările ce implică realizarea unui părculeţ de joacă pentru copii. Acesta urmează să fie amenajat în centrul comunei, iar pe 15 septembrie va fi dat în folosinţă, susţine primarul.
Investiţia costă 3.500 de lei, bani pe care primăria i-a alocat din fonduri proprii. Locul de joacă va fi dotat cu foarte multe accesorii pentru că în comună sunt foarte mulţi copii, peste 270 de şcolari şi preşcolari.
„Părculeţul va fi amenajat ca şi cele din Slatina. Vom pune nisip, băncuţe. De asemenea, acest spaţiu de joacă va fi împrejmuit şi vom crea acolo şi un sistem de iluminat“, a spus Ion Urîtu.  

Şcolile, în renovare

Tot în această perioadă, la nivelul comunei se derulează şi alte lucrări. Două dintre cele trei şcoli sunt supuse unor reparaţii multiple. Încă de anul trecut s-a schimbat tocăria, urmând ca anul acesta să fie montate ferestre noi. Totul se desfăşoară în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Fundaţia nonguvernamentală Zwarburg din Belgia. „Această fundaţie cu care suntem înrudiţi ne-a ajutat foarte mult în acest proiect. Am primit din partea lor în jur de 20.000 – 30.000 de lei pentru reabilitarea şcolilor. Şi noi am contribuit cu fonduri proprii; 10.000 anul trecut şi încă atâta anul acesta“, a spus primarul.
Tot pentru reabilitarea şcolilor, prin programul guvernamental au fost alocate pentru Bucinişu 100.000 de lei. Se vor efectua reparaţii diverse. Se vor schimba acoperişul şi pardoseala şi se vor realiza reparaţii exterioare.
Ion Urîtu intenţionează să modernizeze căminul cultural din comună şi să construiască mai multe alei pietonale pentru cele două parcuri şi în zona teatrului de vară. „Deocamdată acestea sunt în fază de proiect, dar sper să le realizez curând“, a mai spus Urîtu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS