10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cimitirul de elefanţi, expus la Craiova

Claudiu Szabo, artist fotograf, membru al Fotoclubului „Nufărul“ de la Oradea, a fost invitatul Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“ din Craiova.

Artistul, cu titlul de A.FIAP, a expus pentru prima dată în Bănie. A adus 80 de fotografii cu diverse tematici: „Cimitirul de elefanţi“, „Drumul spre Atlantida“, speologie, peisaje şi imagini din Oradea. Vernisajul a fost însoţit de două diaporame, imagini care se succed pe un fond sonor adecvat. „Cele care au beneficiat de muzică au fost pozele din «Cimitirul de elefanţi» şi «Drumul spre Atlantida»“. Claudiu Szabo a avut ocazia nu numai să expună la Craiova, ci şi să viziteze centrul oraşului, de care s-a declarat încântat“, a spus Mircea Anghel, preşedintele Fotoclubului din Bănie. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 15 septembrie, între orele 8.00 şi 20.00.

Mihaela CALMÎC

 

Filmul lui Mungiu merge la Oscar

Filmul premiat la Cannes – „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, regizat de Cristian Mungiu, a fost ales de o comisie formată din critici de film şi cineaşti să reprezinte România la ediţia de anul viitor a premiilor Oscar, a spus pentru NewsIn unul dintre membrii comisiei, Mihai Chirilov. Filmul a fost ales în unanimitate de un juriu format din criticii de film Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Dana Duma, Eugenia Vodă, Mihai Chirilov şi Eugen Atanasiu şi regizorul şi directorul de imagine Dinu Tănase. Pelicula lui Mungiu va reprezenta România în cursa pentru Cel mai bun film străin la Oscar 2008. „A fost o comisie care a votat şi acesta (filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“ – n.r.) a ieşit pe primul loc“, a spus, pentru NewsIn, criticul de film Mihai Chirilov.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS