12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectul Dumitru a dat politichia jos din pod

Prefectul Dumitru a dat politichia jos din pod

Prefectul Silviu Dumitru îşi încalcă propriile reguli. Deşi le-a cerut angajaţilor să nu facă politică în timpul programului, înaltul funcţionar public s-a lansat ieri în atacuri dure la adresa democraţilor, pe care i-a acuzat că au frecat menta cât timp s-au aflat la guvernare.

Atributul „apolitic“ al prefectului, la care Silviu Dumitru a lăsat impresia că ţine mult după ce le-a cerut subalternilor să-şi dea demisia din partidele din care făceau parte încă din prima zi în prefectură acum două săptămâni, a fost călcat ieri în picioare de acelaşi înalt funcţionar public. În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, prefectul provenit din PNL, Dumitru, i-a acuzat pe democraţi că au irosit generozitatea guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu şi nu au cheltuit fondurile de „dimensiuni fantasmagorice“ oferite de autorităţile centrale. Dumitru a declarat că, deşi democraţii nu au avut grijă să cheltuiască banii, acum „dau cu piatra“, spunând că în realitate fondurile alocate nu au fost atât de mari. „Nu e posibil să ai bani şi să nu-i consumi. Nu ştiam că fondurile alocate au dimensiuni fantasmagorice, iar ei le-au făcut cât păduchele. E nesimţire cu «n» mare, iar tupeul pe care îl au unii care n-au mai vrut la guvernare să critice e fără margini. Au preferat să dea cu piatra. Eforturi financiare atât de mari nu s-au mai făcut de mult. Acest guvern m-a alimentat cu 600 de calculatoare la direcţie“, a continuat prefectul Dumitru.

 

Buşoi, somată să-şi dea demisia

 

Înaltul funcţionar public a continuat atacul virulent la adresa democraţilor, arătând cu degetul spre şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Diana Buşoi, care este şi consilier judeţean ales pe listele PD. Dumitru a arătat că Buşoi ar trebui să-şi dea demisia din bun-simţ în urma rezultatelor obţinute la bacalaureat de elevii Liceului din Dăbuleni şi a spus chiar că asemenea rezultate duc la fapte antisociale, precum cele petrecute recent în Craiova. „Inspectorul general ar trebui să aibă bunul-simţ să-şi dea demisia pentru notele de 1 de la Dăbuleni. Profesorul de matematică şi directorul şcolii sunt alţi vinovaţi. Înseamnă că n-au făcut carte acolo, au făcut altceva, profesorii au jucat băşica“, a spus Dumitru.

În plus, prefectul a avut ceva de spus şi în legătură cu situaţia dezastruoasă a şcolilor doljene, situaţie pusă tot pe seama nepăsării de la inspectoratul de specialitate. „Au fost fonduri de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea şcolilor, unde lucrările au fost monitorizate de ISJ, cele pe Banca Mondială. Se fac lucrări de mântuială, plesneşte tavanul. Inclusiv prefectul a greşit, pentru că el trebuie să urmărească lucrările făcute pe Banca Mondială“, a mai spus Dumitru.

 

Dumitru: „Ei nu prea le au pe astea cu guvernarea“

 

Şi ca să menţină tendinţa conferinţei de presă, prefectul Silviu Dumitru a comentat şi pe marginea situaţiei directorilor de servicii deconcentrate susţinuţi în funcţii de PD, aflaţi majoritatea în concedii medicale sau de odihnă. Dumitru e de părere că şefii deconcentratelor proveniţi din PD au plecat în concediu pentru că au cam obosit după guvernare, act la care oricum nu prea se pricep. „Sunt cam obosiţi băieţii ăştia de la PD după atâta guvernare. Ei nu prea le au pe astea cu guvernarea şi asta s-a văzut şi între 1996 – 2000“, a explicat ieri prefectul Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII