18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSubiecte de conversaţie pentru prima întâlnire

Subiecte de conversaţie pentru prima întâlnire

Prima întâlnire. Vă aflaţi faţă în faţă cu cea pe care speraţi să o cuceriţi. Una dintre cele mai mari temeri este legată de conversaţia pe care trebuie să o menţineţi pe parcursul câtorva ore, mai ales că nu ştiţi prea multe despre cea cu care vă aflaţi faţă în faţă. Pentru a evita acele momente jenante de tăcere, iată câteva subiecte pe care le puteţi aborda cu uşurinţă indiferent de loc sau de situaţie.

Călătorii. Povestiţi-i toate aventurile amuzante pe care le-aţi trăit în călătoriile dumneavoastră în ţară sau în străinătate, vorbiţi-i despre diferenţele între culturi, costumele tradiţionale din diferite ţări. Faceţi apel la imaginaţia dumneavoastră şi la umor.

Cultură. Filme, muzică, balet, cărţi, pictură… Întrebaţi-o care sunt preferinţele sale şi prezentaţi-le pe ale dumneavoastră.

Hobby-uri. În cazul în care descoperiţi că aveţi un hobby comun, este perfect. Conversaţia este garantată. Dacă nu aveţi pasiuni comune, vorbiţi-i despre hobby-urile dumneavoastră, însă fără să exageraţi.

Umorul. Nu este chiar un subiect de conversaţie, însă, dacă aveţi de povestit câteva situaţii amuzante care vi s-au întâmplat dumneavoastră sau altor persoane din anturaj, merită să i le spuneţi şi ei. Atenţie însă: evitaţi ironia şi vulgaritatea.

Viitorul. Este un subiect de conversaţie care funcţionează în 95 la sută din cazuri. În general, oamenii sunt preocupaţi de viitorul lor, aşa că puteţi profita şi adresa o mulţime de întrebări: dacă intenţionează să-şi continue studiile sau să-şi schimbe locul de muncă, unde vrea să călătorească în viitorul apropiat, dacă îşi doreşte copii sau care este idealul său profesional. Nu uitaţi să-i vorbiţi şi dumneavoastră despre propriile planuri de viitor.

Sportul. Dacă faceţi sport, mărturisiţi-i acest lucru. Dacă se pricepe la acest domeniu, profitaţi la maximum discutând despre sportivi cunoscuţi sau evenimente recente din lumea sportului. O astfel de discuţie poate deschide calea către o viitoare întâlnire pe un teren de sport: la o partidă de tenis sau în parc, unde să faceţi câteva tururi cu bicicleta. Chiar dacă nu vă pricepeţi la tenis, nu vă preocupaţi prea mult, întâlnirea va fi şi mai amuzantă.

Pentru final, iată câteva sfaturi generale: nu vă temeţi de linişte. Profitaţi de aceste momente pentru a vă privi în ochi. Nu arătaţi că liniştea vă deranjează. Controlaţi-vă mişcările mâinilor şi nu gesticulaţi pentru a atrage atenţia tuturor celor din jur. Evitaţi gesturile de nervozitate. Acestea sunt imediat observate de o femeie şi nu vor avea alt efect decât acela de a-i transmite şi ei aceeaşi stare, deloc plăcută. Dacă vă sună telefonul, preferabil ar fi să nu răspundeţi sau, dacă o faceţi, fiţi cât se poate de scurt în conversaţie. Nu este nimic mai neplăcut decât a aştepta o jumătate de oră lângă cineva care vorbeşte la telefon. Extrem de important este să ştiţi să ascultaţi. Un bărbat nu este neapărat cel care trebuie să vorbească, ci cel care ştie să dirijeze o conversaţie: să asculte, să se arate interesat, să pună întrebări deschise la care să nu se poată da răspunsuri de tipul „da“ sau „nu“. Indicat ar fi să folosiţi opţiunea de fotografiat a telefonului mobil. Cu siguranţă în acest caz nu veţi avea nimic de pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS