17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegimul alimentar al viitoarelor mămici

Regimul alimentar al viitoarelor mămici

Aţi primit vestea cea bună, pe care o aşteptaţi de ceva timp. Veţi fi mămică! Este exact ceea ce vă doreaţi, numai că nu ştiţi exact ce urmează.

 

Sarcina nu este o „boală“, ci o modificare biologică şi anatomică, dar care dă peste cap nevoile de nutriţie ale viitoarei mămici. Prima regulă şi cea mai importantă este interzicerea consumului de alcool, acesta nefiind indicat, nici măcar în cantităţi mici. De asemenea, nu faceţi abuz de cafea: una, maximum două ceşti pe zi sunt suficiente în timpul sarcinii.

 

Alimente necesare

 

În afară de aceasta, este absolut necesar ca alimentaţia dumneavoastră să fie diversificată, echilibrată şi suficientă. Zilnic va trebui să consumaţi carne de orice fel, inclusiv de peşte, pentru că aceste alimente conţin proteinele şi fierul de care aveţi nevoie.

Din regimul dumneavoastră alimentar nu trebuie să lipsească produsele lactate, care aduc doza de calciu necesară, dar şi proteine şi lipide. Consumaţi în mod regulat astfel de alimente, dar nu faceţi abuz şi, pe cât posibil, optaţi pentru lactate degresate.

Zaharurile cu ardere lentă conţinute în alimente precum cartofi sau porumb sunt principalul „carburant“ pentru făt, prin urmare, mâncaţi astfel de alimente cel puţin o dată pe zi.

Fructele şi legumele sunt şi ele benefice, fiind o sursă importantă de zaharuri cu ardere rapidă, vitamine şi minerale şi, în plus, fibrele pe care le conţin menţin neschimbat tranzitul intestinal.

Lipidele sunt şi ele indispensabile în dieta viitoarelor mămici. Nici de produsele care conţin lipide nu trebuie să abuzaţi: acestea nu trebuie să reprezinte mai mult de 30 la sută din alimentaţie. Aveţi grijă la aportul de iod, fier, acid folic (vitamina B9), calciu şi vitamina D. Dacă nu sunteţi sigură că este bine să luaţi pastile care să conţină aceste substanţe, cel mai indicat este să vorbiţi cu doctorul dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS