16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMăştile cosmetice, un beneficiu pentru ten

Măştile cosmetice, un beneficiu pentru ten

Femeile au fost dintotdeauna în căutarea unei reţete pentru tinereţea fără bătrâneţe şi au avut mereu grijă să nu uite de proprietăţile revitalizante ale mierii. Folosită din cele mai vechi timpuri de către babilonieni, mierea previne îmbătrânirea prematură a tenului, netezeşte şi catifelează pielea, deci nu este de mirare că laboratoarele cosmetice folosesc acest ingredient pe post de substanţă naturală de regenerare a celulelor superficiale ale epidermei.

Vă propunem câteva reţete de măşti cosmetice pe care le puteţi prepara chiar dumneavoastră şi care vă vor convinge de multiplele calităţi ale mierii. Nu uitaţi să aplicaţi aceste măşti nu doar pe faţă, ci şi pe gât, căci şi el merită atenţia dumneavoastră.

Mască pentru ten, cu miere şi lapte. Este o mască hidratantă, potrivită pentru toate tipurile de ten, şi prezintă avantajul că este foarte uşor de preparat: amestecaţi bine două linguri de miere cu două linguri de lapte. Aplicaţi masca pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-o să acţioneze timp de zece minute, după care clătiţi cu apă călduţă.

Mască pentru pielea uscată, cu miere şi migdale. Această mască are efect hidratant şi de exfoliere şi este potrivită pentru mâini, coate sau genunchi. Amestecaţi o lingură de miere cu o lingură de ulei de migdale şi şase picături de suc de lămâie. Aplicaţi amestecul şi lăsaţi-l să acţioneze zece minute, apoi îndepărtaţi-l cu apă.

Mască purificatoare, cu miere şi iaurt. Amestecaţi o lingură de miere cu o lingură de iaurt, aplicaţi amestecul pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-l să acţioneze zece minute. Este o mască hidratantă cu acţiune de purificare, recomandată pentru toate tipurile de ten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS