10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNUP pentru profesoara Corina Vasile

NUP pentru profesoara Corina Vasile

Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind decesul lui Bogdan Alexandru Costache, elevul care s-a aruncat, în luna mai, de la balconul profesoarei Corina Vasile, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti printr-un comunicat remis ieri Agenţiei NewsIn. Prin rezoluţia procurorului din 3 august s-a dispus neînceperea urmăririi penale deoarece din cercetările efectuate nu au rezultat date sau indicii care să ducă la concluzia că moartea lui Bogdan Costache ar fi fost urmarea săvârşirii unei fapte de natură penală, se precizează în comunicatul Parchetului.

Procurorul care a făcut ancheta în acest caz a dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de profesoara Corina Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de determinare sau înlesnire a sinuciderii, constatând că din probele adunate la dosar nu a rezultat că aceasta l-ar fi îndemnat, convins sau sprijinit pe Bogdan Costache să se sinucidă sau că ar fi dorit sau acceptat acest lucru. Aceeaşi soluţie de neîncepere a urmăririi penale a fost dată în cazul Corinei Vasile şi în privinţa acuzaţiei de însuşire pe nedrept a unor bunuri. De asemenea, prin aceeaşi rezoluţie s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Corina Vasile şi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi de încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Elevul Bogdan Costache, de 18 ani, s-a sinucis, pe 24 mai, aruncându-se de la etajul nouă al blocului în care locuia profesoara de română Corina Vasile. Elevul se afla la o şedinţă de meditaţii pentru bacalaureat. Presa susţine, printr-o serie de dovezi suspectate că au fost divulgate de organele de anchetă, că elevul avea o relaţie intimă cu profesoara Corina Vasile.

Pe de altă parte, Parchetul General a anunţat pe 7 iunie că va efectua verificări în urma unei sesizări primite de la Consiliul Naţional al Audiovizualului care a reclamat postul OTV pentru difuzarea de imagini care nu erau destinate publicului în cazul morţii lui Bogdan Costache.

Ancheta Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să clarifice dacă există posibilitatea ca anumite documente care nu aveau caracter public, din timpul desfăşurării cercetărilor în cazul decesului elevului Bogdan Costache, să fi fost difuzate la OTV. Procurorul general Laura Codruţa Kovesi urmează să desemneze un procuror pentru o anchetă internă la Parchetul Tribunalului Bucureşti, care a făcut cercetările în cazul morţii lui Bogdan Costache, iar acesta va stabili dacă au existat abateri şi de ce natură sunt acestea: dacă sunt administrative, dacă sunt de competenţa CSM sau dacă sunt de natură penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII