14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGentleman, o calitate care se dobândeşte

Gentleman, o calitate care se dobândeşte

A fi gentleman nu este o calitate înnăscută, ci una care poate fi dobândită prin educaţie. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de institutul Future Concept Lab., în care s-a încercat să se traseze profilul gentlemanului de azi.

Majoritatea respondenţilor cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani au apreciat că în societatea de azi încă există un loc aparte pentru aşa-zişii „gentilomi“, iar 70 la sută dintre domnii chestionaţi au declarat că sunt adevăraţi gentlemani în viaţa de zi cu zi. Interesant este faptul că foarte mulţi dintre participanţii la sondaj, 62,5 la sută, au subliniat că poţi atinge statutul de gentleman numai cu ajutorul educaţiei. 53,5 la sută dintre femei le-au susţinut părerea.

În urma sondajului, au fost evidenţiate principalele trăsături pe care oamenii le percep atunci când vine vorba despre o persoană ce este caracterizată ca fiind „un adevărat gentleman“.

Un gentleman în zilele noastre este un bărbat corect din punct de vedere etic, respectuos, politicos şi mereu dispus să-i ajute pe cei din jur. Comportamentul şi gesturile pe care le face transpun în exterior toate aceste caracteristici. Ceea ce îl distinge pe gentleman în accepţiunea a 38 la sută dintre domni şi 42,5 la sută dintre doamne sunt bunele maniere, rodul unei educaţii alese, micile atenţii şi politeţea, precum şi respectul manifestat faţă de cei din jur. Pentru cei interogaţi, personajele care populează actualitatea politică din zilele noastre nu par deloc să ilustreze conceptul de gentleman.

 

Discreţie, hedonism şi originalitate

 

Dimensiunea exterioară este o consecinţă directă a dimensiunii interioare a unui gentleman. Eleganţa contemporană nu se îndepărtează de cea considerată clasică, adaptată însă noilor tendinţe. Gentlemanul de azi este natural: un bărbat spontan şi autentic, care se îmbracă în funcţie de ocazie şi de locul în care se află, care se simte bine cu sine însuşi şi care dă dovadă mereu de fantezie atunci când vine vorba despre personalizarea aspectului. Costumul este nelipsit din garderoba unui gentleman şi nu se va sfii să-l poarte ori de câte ori este nevoie. Pentru gentlemanul modern, luxul nu constă în a-l poseda, ci în a se bucura de el. Formele luxului contemporan constau în oferirea unor plăceri ale simţurilor, în alegerea accesoriilor, hainelor, tehnologiei sau mobilierului. Căutarea personală şi originalitatea obiectelor alese sunt ceea ce oferă plăcere unui gentleman modern.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 400 de bărbaţi şi 200 de femei cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS