16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFals pentru scoaterea din ţară a doi copii

Fals pentru scoaterea din ţară a doi copii

Un mehedinţean a fost reţinut miercuri în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, după ce a prezentat o declaraţie notarială falsă prin care soţia sa îşi dădea acordul să plece în străinătate cu cei doi copii.

Poliţiştii de frontieră doljeni au împiedicat miercuri noapte, în jurul orei 00.30, ieşirea ilegală din ţară a doi minori, care erau însoţiţi de tatăl lor. La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a ieşi din ţară mehedinţenul Petrică C., de 38 de ani, care era însoţit de cei doi fii ai săi, ambii minori, de 16, respectiv 17 ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, conform normelor în vigoare, o declaraţie notarială prin care soţia acestuia îşi exprimase acordul ca fiii săi să călătorească împreună cu soţul în afara ţării. Din studiul declaraţiei şi din discuţiile purtate de poliţiştii de frontieră cu părintele, s-a stabilit că declaraţia prezentată la controlul de frontieră era falsă.

 

Declaraţia, semnată de o cunoştinţă

 

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit că declaraţia notarială a fost semnată de o femeie, la rugămintea mehedinţeanului, pentru că soţia acestuia era plecată din ţară. Petrică C. a declarat în faţa poliţiştilor de frontieră că a venit din Grecia în urmă cu două săptămâni şi a apelat la acest gest pentru a-şi putea lua cu el copiii, fiind despărţit neoficial de soţia sa, care se află tot în Grecia. În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Petrică C. actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi complicitate la ieşirea din ţară, iar pe numele celor doi minori s-au întocmit acte premergătoare pentru uz de fals şi tentativă de ieşire ilegală din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS