11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAbuzuri ale directorului de la Colegiul Tehnic Mătăsari

Abuzuri ale directorului de la Colegiul Tehnic Mătăsari

GORJ. Deoarece numărul de ore la anumite discipline aprobat de ISJ Gorj şi MEC pentru anul şcolar 2006/2007 la Colegiul Tehnic Mătăsari nu a satisfăcut problemele personale ale directorului Dumitru Dădălău, acesta a hotărât să mai pună o oră de religie pe săptămână la clasele a XI-a A, B, C, D, E, anul III de completare Şcoala de Arte şi Meserii. De asemenea, la clasa a IX-a A, profilul alimentaţie publică şi turism, directorul a introdus abuziv două ore de limba engleză pe săptămână, neprevăzute în Planul-Cadru de Învăţământ aprobat.
Mai mulţi diriginţi au refuzat să încheie mediile pentru anul şcolar 2006/2007. Profesorii Adriana Popescu, Benone Băleanu şi Gheorghe Papuc s-au adresat Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi MEC pentru a clarifica abuzul lui Dumitru Dădălău şi au cerut intrarea în legalitate. La această solicitare s-au prezentat din partea Ministerului Educaţiei directoarea generală, Liliana Duţu Mitran, iar din partea ISJ Gorj inspectorul general adjunct, Gheorghe Mitescu, care au purtat discuţii pe tema respectivă, dar fără să rezolve situaţia.
La întrebarea adresată de reprezentantul ministerului – De ce aţi introdus aceste ore de religie? – directorul Dumitru Dădălău a răspuns că pe 500 de metri sunt cinci biserici şi de aceea a mărit numărul orelor de religie. Din cei peste 120 de elevi afectaţi de abuzul directorului, cel puţin 20% nu sunt de religie ortodoxă. La încheierea anului şcolar, aceştia sunt trecuţi în evidenţe ca elevi de religie ortodoxă şi au note şi medii la disciplina religie.
Inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu a spus că va merge la Colegiul Tehnic Mătăsari şi va rezolva situaţia atât din punct de vedere organizatoric, cât şi financiar, deoarece există o problemă şi în acest domeniu.
Până atunci, cei 120 de elevi aşteaptă să-şi ridice diplomele pentru ca să poată urma alte studii sau să se angajeze.
Directorul Dumitru Dădălău este acuzat şi de faptul că a reuşit să transforme Colegiul Tehnic Mătăsari într-o feudă proprie, unde a angajat rude şi cunoscuţi apropiaţi pe care i-a avantajat în permanenţă acordându-le gradaţii şi salarii de merit. Profesorul Gheorghe Papuc, care are o vechime de peste 20 de ani la acest colegiu, a afirmat că „directorul Dumitru Dădălău a format un Consiliu de Administraţie la Colegiul Tehnic în care aproape 80% îi sunt rude sau neamuri apropiate, iar aceştia votează tot ce-i place directorului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS