10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal11 candidaţi au rămas pe dinafară

11 candidaţi au rămas pe dinafară

OLT. Şi după a doua etapă de repartizare computerizată la licee şi şcolile de arte şi meserii au rămas 11 elevi nerepartizaţi, deşi locuri disponibile au fost cu mult peste numărul solicitanţilor. Explicaţia este, şi pentru aceste cazuri, opţiunea greşită, şase dintre candidaţii rămaşi pe dinafară după această etapă fiind din zona Potcoava, unde locurile la liceu şi SAM, vizate de elevii în cauză, s-au ocupat foarte repede. Nu doar candidaţii sunt cei care îşi fac probleme, şi unităţile de învăţământ având de înfruntat situaţia nerealizării planului de şcolarizare. Cea mai grea situaţie o înregistrează Grupul Şcolar Agricol Balş, care nu a reuşit să strângă elevi nici măcar pentru formarea unei clase de liceu din cele două propuse, Inspectoratul Şcolar Judeţean căutând în această perioadă o soluţie pentru cei 11 elevi care au optat, totuşi, pentru acest liceu. O situaţie asemănătoare s-a înregistrat la mai multe licee în urmă cu trei, patru ani, când respectivele unităţi şcolare au funcţionat doar cu clase de SAM.
Locuri la liceu mai sunt încă neocupate la următoarele unităţi: Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina – 7 (filologie/bilingv), Liceul Piatra-Olt – 8 (tehnic), Grupul Şcolar Agricol Balş – 45, Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Balş – 64, Liceul „Iancu Jianu“ – 4.
În perioada 28 – 31 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţia elevilor nerepartizaţi şi a celor care nu au participat la cele două etape de repartizare, dar şi contestaţiile care se depun în aceste zile la sediul ISJ. Este vorba de situaţii medicale speciale, de schimburi de loc ce se pot realiza cu respectarea mediilor de admitere etc. Şcolile trebuie să transmită comisiei, până la 27 iulie, ce locuri libere mai au după termenul-limită de înscriere (26 iulie).
„A mers destul de bine şi nici contestaţii nu avem foarte multe, comparativ cu anii trecuţi, concluzia fiind că elevii au învăţat să-şi facă opţiunile şi au fost şi mai bine sfătuiţi“, a declarat informaticianul Inspectoratului Şcolar Judeţean, membru în comisia judeţeană, Mihaela Oprea.
Probleme au avut, din nefericire, zece elevi din Izvoarele, care nu şi-au putut susţine corigenţele la timp pentru a putea fi cuprinşi în etapa a II-a de repartizare. Aceştia au susţinut
de-abia vineri corigenţele, motiv pentru care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va trage la răspundere directorul şcolii, măsura cea mai probabilă fiind scăderea calificativului, după cum a declarat inspectorul şcolar general adjunct Gabriel Savu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS