6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia Comunitară, înceată, dar fudulă

Poliţia Comunitară, înceată, dar fudulă

Pregătirea „satisfăcătoare spre bună“ a poliţiştilor comunitari craioveni va fi compensată cu uniforme „vii“, care să le ridice prestanţa.

Agenţii comunitari craioveni au obţinut la testările din iunie 2007 o medie a calificativelor de „satisfăcător spre bine“. În traducere, asta ar însemna că nici de acum încolo ei nu vor putea rupe gura târgului cu prestaţia lor. În cel mai fericit caz vor fi capabili să mai şteargă din ruşinea de anul trecut, când au întocmit greşit sute de procese-verbale de constatare, anulate cu ochii închişi de instanţe. Potrivit directorului Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu, în examenul semestrial susţinut luna trecută agenţii operativi au avut de explicat cum trebuie să se comporte în situaţiile clasice de legitimare, de intervenţie şi de constatare a faptelor sau, între altele, cum trebuie să interpreteze legea. „Practic, subiectele au acoperit cam tot spectrul activităţii operative. Au ieşit satisfăcător spre bine. Nu au fost corectate încă toate lucrările, dar cred că media de până acum se va păstra şi după ultimul răspuns verificat“, a spus Constantin Petrescu. El a precizat că şefii de departamente şi directorii vor fi chemaţi la testarea semestrială în iulie, fiindcă acum sunt ocupaţi să aprecieze lucrările subalternilor. Petrescu a recunoscut că mulţi dintre colegii săi au nevoie de o „vitalizare mentală“, însă pentru asta e nevoie de timp. Până atunci, ca să mai compenseze slaba pregătire teoretică, Poliţia Comunitară îşi trage uniforme noi prin care speră să le smulgă contribuabililor un dram de apreciere. „În acele uniforme nu mai puteam lucra. Practic, vrem să personalizăm prezenţa agentului comunitar. Vom căuta nişte nuanţe mai vii, care să ne dea un aer de vitalitate“, a mai arătat directorul Petrescu. Pe noile uniforme şi pe insigne Poliţia Comunitară va cheltui 780 de milioane de lei vechi.

 

Spor de radiaţii

 

Slabi sau competenţi, toţi agenţii comunitari operativi craioveni sunt expuşi radiaţiilor electromagnetice produse de sistemele de comunicare radio, după cum reiese din buletinele de analiză ale Autorităţii de Sănătate Publică Dolj şi ale Societăţii Naţionale de Telecomunicaţii. În această situaţie, ei vor primi un spor lunar de până la 10% din salariul de bază, diferenţiat în funcţie de timpul efectiv lucrat şi de categoria de servicii prestate, potrivit unei hotărâri recente a Consiliului Local Municipal Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII