14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuşchii domnilor - slăbiciunea femeilor

Muşchii domnilor – slăbiciunea femeilor

Recentele prezentări de modă de la Milano şi din alte colţuri ale planetei au stabilit tendinţele în materie de bărbaţi. Stimatele doamne trebuie să aibă grijă ca partenerii lor să fie puternici, sportivi şi, mai întâi de toate, macho.

Cârcotaşii care s-au declarat siguri de faptul că „masculul“ latin, plin de muşchi şi cu abdomenul sculptat nu mai este la modă şi că locul lui în inimile doamnelor a fost luat de un dandy gentil şi atent, îmbrăcat la patru ace şi care foloseşte cosmeticele mai ceva ca femeile, s-au înşelat. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la University of California din Los Angeles a scos în evidenţă faptul că muşchii figurează pe primul loc într-un clasament al părţilor din corp „luate în vizor“ de femei, atunci când se decid dacă să se „arunce“ sau nu într-o aventură amoroasă. Potrivit specialiştilor, bărbaţii cu muşchii bine formaţi au mult mai multe partenere sexuale decât confraţii lor cu un fizic ceva mai puţin antrenat. „Femeile au tendinţa să prefere bărbaţii cu o musculatură bine formată“, crede David Frederick, autorul studiului. Însă mare atenţie. Bărbaţii musculoşi au mai multe şanse doar pentru o aventură sexuală, pentru că atunci când vine vorba de relaţiile pe termen lung, muşchii trec în planul secundar.

 

În căutarea bărbatului perfect

 

Aşadar, „vânătoarea“ bărbatului perfect continuă. Indiferent de sezon, aspectul estetic rămâne întotdeauna elementul determinant în alegerile sexuale ale unei femei. Când însă vine vorba de bărbatul pentru o relaţie de durată, împreună cu care să formeze o familie, doamnele sunt foarte atente ca personalitatea alesului să semene cu cea a tatălui şi să fie propria lor versiune masculină. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Michigan, femeile aflate în căutarea unui soţ aleg mai întotdeauna bărbaţi tandri şi fideli, care le aminteşte mult de propriul tată. În plus, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos au grijă ca aleşii lor să le semene cât mai mult.

Aşadar şi teoria conform căreia contrariile se atrag nu prea mai este valabilă. Un alt studiu, realizat tot în Statele Unite, de data aceasta însă la Cornell University din Ithaca, New York, demonstrează faptul că deşi diferenţele de personalitate pot strârni curiozitatea, într-o zi ele se pot dovedi a fi un risc. Ca atare, doamnele preferă să îşi aleagă parteneri cu care pot împărţi situaţii, idei şi pasiuni comune.

 

Chirurgul plastician – cel mai bun prieten al omului

 

Şi dacă chiar nu reuşesc să descopere perfecţiunea fizică naturală, tot mai multe femei preferă să îşi creeze un bărbat după propriul gust, un ajutor de nădejde în această situaţie fiind bisturiul chirurgului estetician. În zilele noastre, chirurgia estetică este una dintre principalele alternative pentru nemulţumiţii de propriul aspect sau de cel al partenerului. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat de American of Facial Plastic and Recostructive Surgey. 59 la sută dintre respondente au recunoscut cu sinceritate că ar prefera un partener „modificat din bisturiu“ în locurile esenţiale decât unul plin de defecte fizice. Cele mai multe dintre doamnele interpelate au mărturisit că ar schimba la propriul partener mai ales părul, nasul, le-ar îndepărta ridurile, le-ar modifica forma urechii şi i-ar obliga să renunţă la colăceii de grăsime din jurul burţii. Şi cum reacţionează domnii la aceste pretenţii? Simplu. Mai întâi, se simt jigniţi şi consideră aceste dorinţe drept o ofensă, însă la final tot în cabinetul chirurgului ajung. Şi dacă este ştiut faptul că bărbaţii au o slăbiciune pentru anumite rotunjimi ale corpului feminin, acelaşi lucru s-a constatat şi în cazul reprezentantelor sexului frumos, care au recunoscut că anumite aspecte fizice ale bărbaţilor sunt determinante atunci când îşi aleg partenerul.

Un studiu realizat de antropologul californian Alan Dixson a scos în evidenţă faptul că de exemplu, bărbaţii înalţi au mult mai multă trecere la doamne. Însă înălţimea nu este totul. În topul preferinţelor femeilor se află bărbaţii cu un trup antrenat, urmaţi de cei cu un fizic cât de cât normal.Cele mai mici şanse la inima doamnelor au totuşi bărbaţii „pufoşi“, aceştia fiind categoric refuzaţi de femei.

 

Atributele feminităţii

 

Şi bărbaţii? La ce nu ar renunţa niciodată la o femeie? Stereotipurile feminine au suferit influenţele modei şi ale tendinţelor de sezon mult mai mult decât în cazul bărbaţilor. Însă, cum era normal, la bine şi la rău, aspectul fizic a fost dintotdeauna „asul din mânecă“ al femeii, un fel de bilet de vizită, cu care pot să cucerească inima unui bărbat. În ultima vreme, gusturile bărbaţilor par să se fi uniformizat pe canoane, care rămân mereu aceleaşi, indiferent de tendinţe. Sondajele recente au scos în evidenţă o preferinţă pentru siluetele atletice, femeile cu forme abundente pierzând tot mai mult teren. Dintre părţile corpului cu cel mai mare impact la prima vedere, primul loc este ocupat de partea dorsală, urmată de picioare, abdomen, sâni, spate şi umeri, buze şi coapse. Depunctate sunt buzele subţiri, sânii prea mari, silueta prea silfidă, înălţimea prea mare şi neglijarea propriului corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS