16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLecţie de trotting

Lecţie de trotting

Trotting-ul, o metodă de pescuit inventată de britanici, este practicat în ape curgătoare şi a devenit foarte apreciat.

Potrivit site-ului www.menonline.ro, avantajul trotting-ului este că oferă o prezentare mult mai naturală a momelii. Peştele cel mai „productiv“ folosind această metodă este, în special, cleanul, dar trotting-ul este eficient şi în cazul bibanilor, crapilor sau somnilor.

Locaţiile de aplicare a trotting-ului sunt şuvoaiele cu adâncimi între 30 şi 150 de centimentri, dar metoda este eficientă, mai mult sau mai puţin, pe tot parcursul unui râu.

Daţi cu spray special care face firul plutitor pe primii 30 de metri de la plută înspre lansetă, apoi lansaţi momeala în curent, în aşa fel încât să fie purtată de apă aproximativ 30 de metri în aval. Muşcătura cleanului este reprezentată de frânarea plutei. Lestarea momelii va fi uşoară; momeala va mătura fundul apei pe tot parcursul deplasării ei subacvatice.

Este important ca firul să fie bine întins, să nu aibă şerpuiri pe luciul apei. Din când în când, frânaţi mişcarea plutei care va face ca momeala să se ridice puţin de pe fundul apei, ceea ce va face ca cleanul să muşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS