6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎngrijiţi-vă părul în vacanţă

Îngrijiţi-vă părul în vacanţă

Razele ultraviolete, vântul şi clorul afectează sănătatea părului dumneavoastră şi îi denaturează culoarea. Pentru a nu avea nici un fel de probleme în ceea ce priveşte sănătatea şi frumuseţea podoabei capilare, trebuie să ţineţi cont că îngrijirea acestuia pentru anotimpul cald este una specifică.

Multe dintre doamne se întreabă cât de indicată este vopsirea părului exact înainte de a pleca într-o vacanţă la mare. Potrivit specialiştilor în domeniu, în aceste cazuri este mai bine să se evite transformările radicale. Colorarea rădăcinilor crescute sau chiar vopsirea părului într-o nuanţă identică cu cea pe care o foloseaţi până atunci nu afectează firul de păr şi nu-l supune unui risc suplimentar în cazul expunerii la soare. În schimb, în cazul în care doriţi o culoare complet nouă, este bine să faceţi acest lucru cu cel puţin o lună sau două înainte de a pleca la mare. Doamnele trebuie să ştie de asemenea că în contact cu apa mării sau ca urmare a unei expuneri îndelungate la soare, culoarea părului are tendinţa de a se modifica. Astfel, blondul devine mai deschis, şatenul capătă nuanţe de roşu, iar arămiul devine galben.

Una dintre problemele cu care se confruntă în vacanţă reprezentantele sexului frumos este menţinerea culorii părului. O parte dintre vopselele aplicate pe păr rezistă mai mult decât altele, însă acest lucru depinde nu numai de calitatea produsului, ci şi de părul fiecărei doamne care le utilizează. Astfel, se poate întâmpla ca o marcă de vopsea care rezistă foarte bine pe un tip de păr, pe altul să pălească după doar câteva spălări. Dacă vreţi să vă păstraţi culoarea, trebuie mai întâi de toate să vă protejaţi părul, iar de acest lucru trebuie să ţineţi cont cu atât mai mult atunci când vă expuneţi la soare. Când vă aflaţi pe plajă este bine să folosiţi un protector special pentru păr precum uleiul de lavandă. După aceea, spălaţi-vă cu un şampon şi un balsam hidratant. Dacă nu vreţi să vă ungeţi părul, acoperiţi-vă podoaba capilară cu o pălărie sau cu o eşarfă.

Îngrijirea nu trebuie neglijată nici atunci când v-aţi întors din vacanţă. Pentru a menţine forţa şi nivelul de hidratare al părului, aplicaţi pe toată lungimea acestuia, cel puţin o dată pe săptămână, o mască. Folosiţi pentru spălare un şampon cu PH acid pentru a contrabalansa efectele alcaline ale unei vopsiri. Încercaţi pe cât posibil să evitaţi excesul de produse chimice în cazul în care aveţi părul subţire sau degradat. În aceste cazuri nici măcar să nu vă treacă prin minte să vă faceţi permanet, să vă decoloraţi sau să folosiţi placa pentru întinderea părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS