7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorul Structurescu

Profesorul Structurescu

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat un produs de informare privind accesarea fondurilor europene: CD-ul interactiv „Profesor Structurescu“. Produsul facilitează jurnaliştilor, consultanţilor şi potenţialilor solicitanţi înţelegerea mecanismelor de alocare a fondurilor. „Informaţiile sunt disponibile şi on-line, pe website-ul www.infoeuropa.ro, iar produsul detaliază fiecare etapă a procesului de alocare a fondurilor structurale şi de coeziune, arată care sunt instituţiile implicate la nivel european şi la nivel naţional, ce presupune implementarea unui proiect, care sunt sursele oficiale de informare, potenţialele zone de risc pe parcursul întregului proces, precum şi care sunt modalităţile de control asupra cheltuirii banilor“, a declarat Dana Rădulescu, coordonatorul Centrului de Informare Europa din cadrul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“ din Râmnicu Vâlcea.

Ca şi predecesorul său, „Meşter Fare“, care a prezentat publicului mecanismul de finanţare prin fondul Phare, această aplicaţie multimedia este găzduită de un personaj animat, „Profesor Structurescu“. Informaţiile oferite în acest produs sunt cu titlu informativ şi nu înlocuiesc reglementările şi procedurile oficiale cu privire la utilizarea fondurilor Uniunii Europene.

Alocarea fondurilor europene se supune unor reguli complexe, valabile pentru toate statele membre, reguli pe care şi România le aplică din momentul aderării la Uniunea Europeană. Produsul a fost realizat de DC Communication şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS