7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProstituate în plasa poliţiştilor

Prostituate în plasa poliţiştilor

 „Păsările de noapte“ din parcările şi barurile pe de Valea Oltului au fost luate prin surprindere de acţiunea poliţiştilor vâlceni.

O razie a poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în mai multe localităţi de pe Valea Oltului. În plasa oamenilor legii au căzut 15 fete care îşi exercitau meseria prin parcările şi barurile frecventate de camionagii. Potrivit comisarului Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ, poliţiştii de la SIC, însoţiţi de cei de la Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţii Rapide (DPIR), au luat la puricat şase restaurante şi tot atâtea parcări de tiruri amplasate pe DN 7, în zona localităţilor Budeşti, Râmnicu Vâlcea, Brezoi, Câineni şi Racoviţa. „S-a acţionat simultan cu trei echipe de lucrători din cadrul SIC însoţiţi de poliţişti de la DPIR, în localităţile Budeşti, Brezoi şi Racoviţa. În unele zone, acţiunea desfăşurată în jurul orei 22.30 a fost reluată după numai o oră, timp în care locul celor care fuseseră reţinute în vederea întocmirii documentelor de sancţionare a fost luat de alte persoane“, a relatat comisarul Sărdaru. „Recolta“ oamenilor legii a fost impresionantă, fiind găsite 15 tinere care practicau cea mai veche meserie. Dintre acestea, 12 au fost amendate. Fetele au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, majoritatea sunt „autohtone“, opt dintre ele având domiciliul în Vâlcea, restul venind din judeţe ca Olt şi Mehedinţi. Amenzile aplicate de poliţişti s-au ridicat la suma de 5.250 de lei.

Patronii de localuri, complici ai fetelor

Nici patronii localurilor din care poliţiştii au ridicat „fetiţele“ nu sunt străini de fenomenul infracţional. Ba, dimpotrivă, parcările şi barurile de pe DN 7 se transformă pe zi ce trece în adevărate bordeluri. „Toţi administratorii localurilor controlate au fost atenţionaţi cu privire la tolerarea practicării prostituţiei în incinta unităţilor pe care le deţin“, a explicat comisarul Sărdaru. Unul dintre patronii prinşi cu mâţa în sac a fost şi cel al restaurantului şi parcării SC Alimu SRL, din zona Brezoi, Gura Lotrului. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională pentru faptul că a îngăduit femeilor să-şi atragă clienţii în incinta localului său. Asemenea acţiuni vor fi reluate atât de poliţiştii SIC, cât şi de oamenii legii din oraşele Brezoi şi Călimăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU