10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi promovaţi, şi învăţaţi

Şi promovaţi, şi învăţaţi

80% dintre deţinuţii PMS Craiova înscrişi la examenul de capacitate au promovat. Adică patru din cinci.

În urma susţinerii testelor naţionale, candidaţii – deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova au promovat în proporţie de 80%. Din cei cinci candidaţi, câţi s-au prezentat iniţial la examene, patru au obţinut medii cuprinse între 6,98 şi 7,15, fiind declaraţi promovaţi. Celălalt a ales, de bunăvoie şi chiar motivat, „să pice“ capacitatea. 
„Din păcate, unul dintre cei cinci candidaţi a ales să nu se mai prezinte la proba de geografie şi a fost declarat „nereuşit“, deşi la celelalte probe de concurs obţinuse note de trecere. Persoana respectivă s-a prezentat, în ziua examenului, la instanţa de judecată, unde avea un proces pe rol“, a explicat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul PMS Craiova.
Pentru doi dintre cei patru absolvenţi, încheierea şi promovarea examenului de capaciate înseamnă şi începutul unei lungi şi frumoase vacanţe. Aceasta datorită faptului că ei sunt acum în libertate. „Unul dintre ei se eliberase înainte de susţinerea testelor, însă a revenit la penitenciar, după punerea în libertate, special pentru a se prezenta la examene. Cel de-al doilea a fost pus în libertate chiar după examene“, a mai declarat Daniel Barbu. Aceste situaţii speciale au determinat conducerea PMS Craiova să lase modestia deoparte şi să aprecieze activităţile de educare a deţinuţilor.
„Faptul că, în condiţiile privării de libertate, oamenii aleg să-şi ridice nivelul studiilor nu poate decât să ne bucure deoarece reprezintă o dovadă că demersurile educative ale lucrătorilor penitenciarului dau rezultate. Sperăm că toţi cei patru vor constitui un exemplu pentru colegii de detenţie şi-i vor determina şi pe alţii să facă acelaşi lucru“, a mai spus purtătorul de cuvânt.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS