10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHărţuiţi de delfini

Hărţuiţi de delfini

În urma articolului „Atenţie la muşcătura Delphinului!“, publicat pe 22 iunie în GdS, unii craioveni s-au hotărât să spună cum au fost „curtaţi“ de reprezentanţii Delphin Internaţional. Doljenii trebuie să ştie ce înseamnă acest joc, ca să nu-şi distrugă viaţa.

În fiecare duminică, două sau trei autobuze pline cu doritori de câştiguri mari pleacă din Craiova la aşa-zisele întâlniri. Nici unul nu ştie însă că este vorba de jocul piramidal „Delphin“, care a făcut mii de victime în toată ţara. Oamenii sunt amăgiţi cu câştiguri mari în euro, însă nu li se spune nimic concret. Detaliile despre afacerea de succes vor fi aflate abia la întâlnirea care se ţine în oraşe destul de îndepărtate de Craiova. Oamenii află abia pe drum unde vor ajunge.

Montatorul de termopane era… delfin

O femeie din Craiova care îşi renovează locuinţa a avut surpriza să primească o propunere destul de ispititoare de la unul dintre meseriaşii care i-au montat termopanele. Craioveanca a dorit ca numele său să nu fie făcut public, chiar dacă nu a fost nici măcar la prima întâlnire a delfinilor, fiindu-i teamă de eventualele repercusiuni. Femeia este sigură că delfinii caută persoane cu putere financiară, care să poată „cotiza“ la piramidă.
„Mi-am pus termopane de la o firmă din Craiova şi, din vorbă în vorbă, l-am întrebat pe unul dintre cei care veniseră să le monteze dacă se câştigă bine. A doua zi m-a sunat şi m-a rugat să-i spun cât câştig eu, pentru că el mi-a spus. Aşa a ajuns să-mi propună o afacere din care se câştigă, dar de care nu se vorbeşte prin telefon“, a povestit craioveanca. A rămas stabilit ca femeia să aibă o întâlnire cu soţia meşterului pentru mai multe detalii.
S-au întâlnit, însă craiovencei nu i s-a spus nimic concret. I s-a spus numai că este vorba de o afacere bănoasă, că mai multe află la o întâlnire la care o să meargă cu o maşină, drumul şi locul în sală costând 500.000 de lei vechi. Femeia trebuia doar să vină cu soţul duminică, plecarea fiind la ora 4.00.

Zeci de telefoane pentru a convinge victima

Femeia a mai povestit că multe zile a fost sunată de soţia celui de la firma de termopane pentru a intra în joc. Chiar se hotărâse să se ducă împreună cu încă două colege de serviciu, măcar să înregistreze ce se întâmplă, însă i-a fost frică.
„Voiam să mă duc, dar mi-a spus cineva care lucrează la casă la ce pericol m-aş expune. Când am aflat că o cumnată a bărbatului îşi vânduse apartamentul şi era cât pe ce să se sinucidă numai ca să scape de datoriile de la delfini, m-am lămurit. Trebuie să afle oamenii despre acest joc şi să nu facă prostia să se ducă, pentru că se pot nenoroci“, a mai spus craioveanca. Femeia a adăugat că, în momentul în care delfinii încearcă să abordeze o posibilă victimă, joacă teatru.
„Acea femeie era foarte calmă şi chiar credea că este o afacere de succes. Au o tactică pusă bine la punct pentru a te convinge. Tot insista că nu poate spune prea multe. Foarte calmă, răbdătoare şi insistentă pentru a-şi atinge obiectivul“, a încheiat femeia.

Sfaturi

Poliţiştii doljeni spun că până în prezent nu a fost înregistrată nici o plângere de la vreun cetăţean care s-ar fi considerat prejudiciat de delfini. Oamenii legii le recomandă doljenilor să nu se lase ademeniţi în astfel de jocuri întrucât acestea se bazează, în primul rând, pe naivitate şi pe dorinţa de îmbogăţire peste noapte. Persoanele care au căzut în această capcană şi au pierdut diferite sume de bani pot sesiza poliţia.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII