10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu îl cheamă pe Tăriceanu la raport în CSAT

Băsescu îl cheamă pe Tăriceanu la raport în CSAT

Preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat premierului Tăriceanu să prezinte, în cadrul şedinţei CSAT de astăzi, un raport pe toate segmentele afectate de secetă, pentru a se putea face o evaluare corectă a situaţiei. Băsescu s-a declarat îngrijorat mai ales de „seninătatea cu care este abordată problema“ şi de atitudinea de genul „este secetă, nu putem aduce ploaia“. „Seceta mă îngrijorează şi ar trebui să fie îngrijorate toate instituţiile statului. I-am cerut premierului ca în şedinţa CSAT de mâine (astăzi – n.r.) să prezinte un raport pe toate segmentele afectate de secetă“, a spus Băsescu.
Şeful statului doreşte atât rapoarte privind rezerva strategică de apă a României, lacurile de acumulare, efectele asupra sistemului energetic, situaţia sănătăţii publice, a transporturilor naţionale, cât şi analiza posibilităţii oferirii de ajutoare şi despăgubiri.
„Este criză în aprovizionarea cu apă în 26 de localităţi şi există perspectiva secetei extreme în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi Vaslui. În zece localităţi nu mai există nici o fântână. Trebuie luate măsuri urgente“, a declarat preşedintele.
Extrem de îngrijorat de prognozele meteo care anunţă secetă extremă pe două treimi din teritoriul ţării în septembrie, Băsescu a oferit ca soluţii „forările de medie şi mare adâncime pentru a accesa rezerva strategică de apă“ şi restricţiile de folosire a apei din lacurile de acumulare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS