5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcoperişul unui bloc, smuls de furtună

Acoperişul unui bloc, smuls de furtună

VÂLCEA. Acoperişul unui bloc din oraşul Râmnicu Vâlcea a fost smuls, marţi seară, în jurul orei 21.00, de o furtună puternică şi aruncat pe strada Nicolae Iorga, blocând traficul rutier. Suprafaţa afectată a acoperişului blocului A 26 din cartierul Ostroveni este de aproape 90 de metri pătraţi. „Totul s-a petrecut foarte repede. Acoperişul a fost luat pe sus de vânt, în câteva secunde, şi aruncat în stradă. Nu am mai văzut aşa ceva“, a declarat un locatar al scării E din blocul respectiv.
După producerea incidentului, traficul rutier a fost blocat pe strada Nicolae Iorga o oră, timp în care pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea au degajat carosabilul. Acoperişul a fost luat din stradă şi pus pe spaţiul verde din apropiere pentru a fi reluată circulaţia. Valoarea pagubelor produse este de aproximativ 15.000 de lei. „Nu au fost distruse maşini, pentru că în zona în care a căzut nu erau la acea oră autoturisme şi nu au fost nici victime. Au mai fost zone în oraş unde au mai căzut bucăţi de ţiglă de pe acoperişurile blocurilor, dar nu au fost probleme“, a spus Anuţa Handolescu, prefectul judeţului Vâlcea.
Aceasta a precizat că furtuna a mai doborât prin judeţ câţiva copaci şi peste 100 de transformatoare de curent electric au fost afectate. Electricienii puseseră în funcţiune ieri, în jurul orei 16.00, toate transformatoarele defecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS