13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPicată la teste din greşeală

Picată la teste din greşeală

Peste 650 de elevi doljeni au fost nemulţumiţi de rezultatele obţinute la testele naţionale. La limba şi literatura română, 300 de elevi au depus duminică după-amiază contestaţii la cele 27 de centre de examen. „Am primit peste 600 de contestaţii, cele mai multe fiind la disciplina limba şi literatura română, 300, şi cele mai puţine la istorie, 33. La matematică au fost depuse 267, iar la geografie 69“, a precizat prof. Cerasela Cremene, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Pentru Roxana Velişcu, elevă la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, care a susţinut testele naţionale la CN „Gheorghe Chiţu“, acest examen va rămâne o amintire urâtă deoarece, atunci când s-au afişat listele, eleva figura ca respinsă, în dreptul disciplinei matematică fiind trecută nota 1,95.
„Am fost şocată şi nu mi-a venit să cred. Ştiam că nu aveam cum să iau o notă aşa de mică şi am depus imediat contestaţie. Problema s-a rezolvat în scurt timp, deoarece fusese o greşeală de dactilografie. În loc de 8,95, nota pe care am obţinut-o, mi se trecuse 1,95“, a povestit Roxana. Prof. Gianina Chirigiu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj, a declarat că este vorba de o eroare umană din cauza oboselii şi a ritmului de lucru alert.
„Sunt câţiva oameni care introduc aceste date în calculator. Lucrează şi ziua, şi noaptea. Sunt obosiţi, presaţi de timp, lucrează cu mii de cifre şi pot apărea astfel de greşeli. Este omenesc să greşeşti şi este păcat că aceste lucruri le-au simţit copiii care au trecut deja prin destule emoţii“, a explicat Gianina Chirigiu. Rezultatele contestaţiilor vor fi afişate joi, 28 iunie, când se va termina şi această sesiune a testelor naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII