10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComplimentul potrivit pentru fiecare ocazie

Complimentul potrivit pentru fiecare ocazie

Sunteţi faţă în faţă cu o femeie care v-a luat minţile şi v-a legat limba. Învăţaţi modul potrivit de a o complimenta de la experţii în etichetă ai site-ului www.msn.com.

Replica „Uau, Maria, arăţi atât de bine azi!“ obişnuia să smulgă chicoteli pe terenul de joacă, dar dacă sunteţi un peţitor care a trecut de mult de pubertate, complimentele dumneavoastră trebuie să fie mult mai focalizate. Laudele entuziaste pot „decongela“ acele prime momente de gheaţă ale unei întâniri romantice, precum şi să scoată la iveală atracţia dumneavoastră. Mai târziu, complimentele sunt hrana zilnică necesară pentru a menţine o relaţie „proaspătă“. Iată câteva idei de complimente de succes.

1. Alegeţi laude originale, nu învechite.
O veterană în ale întâlnirilor a auzit de sute de ori cât de frumos este părul ei. Fie lansaţi o sintagmă spirituală gen „Reflexele roşcate (sau blonde) ale părului tău mă fac să-mi fie dor de toamnă“, fie îi faceţi complimente evidente în ceea ce priveşte calităţile ei mai puţin numite („Alura ta este perfectă… faci balet?“).
2. Căutaţi indicii.
În ce şi-a investit partenera dumneavoastră energia sau banii în timp ce se pregătea pentru întâlnirea cu dumneavoastră? O nouă manichiură franţuzească cere un compliment. La fel, când cineva a investit în mod evident timpul sau banii într-o arie de interes, aveţi deja un motiv pentru a face un compliment: „Uau… ce colecţie impresionantă de globuri de sticlă…“ Acest gen de exprimare are şi un avantaj secundar pentru că, de fapt, faceţi o observaţie fără să spuneţi dacă vă place sau nu.
3. Luaţi o ţintă fixă.
Măgulirile vagi, cu arie largă, nu au impactul focalizat al unui comentariu explicit. „Ai un apartament drăguţ“ este bine, dar nu evocă lauda la fel de bine precum „Colecţia ta de muzică/artă/cărţi este uimitoare“. În loc să îi „evocaţi“ „faţa drăguţă“, mai bine alegeţi o trăsătură anume, de exemplu buzele: „Buzele tale îmi amintesc de vedetele acelea sfioase din filmele mute“.
Înainte de a merge mai departe cu complimentele, fiţi atent la următorul aspect: complimentele ieftine nu duc nicăieri. Complimentele pătrunzătoare nu sunt niciodată de genul „ai ochi frumoşi“. Cu rezonanţă mai lungă sunt remarcile referitoare trăsăturile mai subtile (de exemplu: voce pasională la telefon, îndemânare de ospătar, strălucire demnă de a fi vânată de paparazzi). Data viitoare când aveţi ocazia să-i înseninaţi ziua partenerei dumneavoastră bazaţi-vă pe o astfel de formă sinceră de laudă… Veţi şti că aţi atins o coardă sensibilă când se înroşeşte. Iată astfel de complimente:
4. „Culoarea aceasta te prinde foarte bine“
Această frază se potriveşte pentru mai multe lucruri. Complimentul dumneavoastră sugerează că îi apreciaţi stilul şi, în acelaşi timp, că vă atrage.
5. „Casa ta este atât de ospitalieră/splendid decorată“ sau „Ai gusturi excelente în…“
Cineva care a investit timp în a-şi „înviora“ casa cu obiecte de artă sau pernuţe decorative are nevoie de astfel de recunoaştere.
6. „Îmi plac prietenii tăi“
Dacă sunteţi suficient de norocos să vă întâlniţi cu gaşca ei de prieteni, trebuie să plasaţi nişte complimente şi în ceea ce-i priveşte pe aceştia. Cunoscându-i prietenii veţi înlătura dubiile în ceea ce priveşte felul în care vă înţelegeţi cu aceştia şi va fi un plus pentru dumneavoastră să daţi un vot pozitiv unui posibil cavaler de onoare sau a unei domnişoare de onoare în viitorul… roz.
7. „Cred că petreci ore întregi la sală“
Musculatura ei fermă şi trăsăturile ei ordonate sunt mai degrabă rezultatul faptului că merge la sală decât al unor gene splendide. Când îi observaţi efectele unui „regim“ sportiv, spuneţi-i asta. Un simplu compliment răsplăteşte luni de sudoare la gimnastică.
8. „Ai cel/cea/cele mai sexy…“
Dacă vă întâlniţi de ceva timp, menţionaţi ochii, picioarele, umerii, spatele, mâinile. Dar feriţi-vă de complimente sugestive care sunt mai degravă obscene şi libidinoase decât sexy. „Rochia asta te îmbracă în cel mai bun mod“ este mult, mult mai bine decât „Ciorapii tăi plasă ar fi ideali pentru peştele meu“.
9. „Să fiu cu tine este de-a dreptul…“
Agest gen de afirmaţie complimentează în mod isteţ pe cineva scoţând la iveală şi sentimentele dumneavoastră. Pentru cei mai timizi pentru a fi aşa direcţi, „Chiar îmi placi“ este o propoziţie potrivită pentru a scoate la iveală ceva, dar nu prea mult…
Complimente întâmplătoare: Remarca în ceea ce priveşte un inel sau un cercel oferă ca bonus scuza de a-i atinge partenerei mâna sau de a-i îndepărta şuviţele de pe ureche. În ceea ce priveşte colierele… nu uitaţi de maniere: nici să nu vă gândiţi să atingeţi pandantivul care îi atârnă pe piept.
Sfat bonus: Sfârşitul întâlnirii într-o notă de bine.
După un sărut oferiţi imediat o laudă: „Ei bine, acesta a fost un sărut uluitor“. Şi, la sfârşitul întâlnirii, încheiaţi cu un compliment la ţintă: „Eşti fantastică“.
Acesta poate nu este chiar un compliment precis, dar încheie întâlnirea cu un anunţ succint că doriţi mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS