11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExcursie de vis pentru asistaţii social

Excursie de vis pentru asistaţii social

O parte a asistaţilor social din Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni au participat la o excursie la Băile Săcelu. Bătrânii, mulţi dintre ei părăsiţi de familii în căminul de la Suseni, s-au distrat, petrecând câteva ore în aer liber.

GORJ. La excursia de la Băile Săcelu au participat 21 de persoane vârstnice, asistate social în Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Acţiunea organizată de conducerea căminului de la Suseni a avut scopul de a dezvolta abilităţile de relaţionare ale beneficiarilor cu societatea. „Aceşti oameni au nevoie să ia parte activ la realităţile social-religioase, au nevoie să se simtă parte integrantă a societăţii în care trăim. Astfel se elimină tendinţele de izolare şi separare la care, din păcate, sunt predispuşi. Acţiunile de acest gen au rolul de a combate sentimentul de inutilitate şi abandon social al acestor persoane. Din păcate, cetăţenii îi percep într-un anume fel pe asistaţii social. Iar aceste prejudecăţi trebuie eliminate“, a spus Tiberiu Tătaru, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Distracţie la iarbă verde

Fiecare ieşire înseamnă pentru asistaţii social foarte mult. Foarte bucuroşi că vor merge în excursie, asemenea unor copii, cei 21 de bătrâni şi-au propus să se distreze la Băile Săcelu. Pe drum, în cele două microbuze, bătrânii au ascultat muzică şi au cântat. La Băile Săcelu, cele 21 de persoane au profitat de aerul curat şi apa din bazinele curative. „Au făcut baie în bazinele cele mari de la Băile Săcelu, au jucat tenis de câmp, au stat la soare. Într-un cuvânt, bătrânii de la Suseni au fost încântaţi de această excursie. După câteva ore la Băile Săcelu, la bazinele cu apă curativă, am plecat să luăm prânzul la iarbă verde. Împreună, cei 21 de asistaţi social s-au distrat. Acum aşteaptă cu nerăbdare următoarea ieşire de acest fel“, a declarat Tiberiu Tătaru. Peste trei săptămâni, alt grup de asistaţi social de la căminul din Suseni va merge într-o excursie la Şapte Izvoare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS