13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProgram de conformare pentru Sanatoriul Dobriţa

Program de conformare pentru Sanatoriul Dobriţa

Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa funcţionează în prezent cu autorizaţie sanitară cu program de conformare. Aici sunt internaţi peste 185 de pacienţi, iar condiţiile în care stau nu sunt foarte bune.

GORJ. Inspectorii sanitari gorjeni şi angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au întreprins numeroase controale la unităţile medicale din judeţ, potrivit unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii Publice (MSP). La Dobriţa, inspectorii au găsit numeroase nereguli. Potrivit inspectorului-şef al ISS Gorj, Nicolae Dineaţă, până la sfârşitul acestui an, spitalul trebuie reabilitat, altfel nu va mai obţine autorizaţia sanitară de funcţionare pentru anul viitor. „Igienizarea şi repararea secţiilor reprezintă prima obligaţie prevăzută în planul de conformare, termenul-limită fiind de un an. Repararea părţii exterioare a clădirii are acelaşi termen, iar pentru igienizarea şi repararea grupurilor sanitare de pe secţii are la dispoziţie trei luni. Aceeaşi perioadă este prevăzută şi pentru blocul alimentar, unde sunt necesare înlocuirea plaselor la ferestre şi înlocuirea plitelor cu aragaz“, a afirmat Dineaţă.

Nu au grup electrogen

Ca multe alte spitale din judeţul Gorj, unitatea medicală de la Dobriţa nu are un grup electrogen propriu care să asigure energia electrică în cazul unei pene de curent. „Lipsa grupului electrogen, adică a generatorului care este pus în funcţiune atunci când se produce o pană de curent electric, este altă problemă a lor. Totuşi, această unitate spitalicească, prin managerul actual, a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii în vederea obţinerii unui asemenea grup electrogen“, a spus Nicolae Dineaţă.
Sanatoriul Dobriţa este conectat la o termocentrală situată în apropierea unităţii. Sanatoriul este singura unitate medicală din judeţul Gorj care, în prezent, funcţionează cu autorizaţie temporară. „Când un spital are anumite probleme de rezolvat nu i se dă autorizaţia sanitară de funcţionare, se dă un program de conformare sau o autorizaţie temporară. Asta este valabilă până când îşi rezolvă acele probleme şi i se impune un termen-limită în care trebuie să se încadreze“, a precizat Mariana Sfichi, directoarea ASP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS