24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţi de textile amendaţi

Comercianţi de textile amendaţi

Opt comercianţi au fost amendaţi săptămâna trecută de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Olt în cadrul unui control tematic organizat cu ocazia Zilei Copilului. Cele mai multe amenzi s-au dat comercianţilor de confecţii textile pentru abateri privind informarea. Nici unul dintre comercianţii de produse zaharoase, mai ales ciocolată şi bomboane, nu au fost sancţionaţi pentru că nu au fost găsite abateri.
Marcel Popescu, directorul OJPC, a declarat că principalele abateri la societăţile care comercializează textile sunt de informare. „Au fost depistate produse etichetate incomplet, în sensul lipsei denumirii şi adresei importatorului, dar şi produse care nu specificau compoziţia fibroasă, care nu aveau semnele grafice de întreţinere. În unele cazuri nu era specificată mărimea produselor în echivalentul românesc. Asemenea abateri s-au găsit la cinci societăţi, care au primit amenzi de 3.000 de lei fiecare“, a spus şeful oficiului. Cele cinci societăţi sunt Mircarn, Octaviv şi Frezia din Slatina şi Alison şi ABC Plus din Scorniceşti.
La comercianţii de jucării au fost găsite aceleaşi abateri de informare (netraducerea în limba română a elementelor de identificare, lipsa denumirii şi adresei importatorului), dar şi neafişarea codului CAEN din care să reiasă obiectul de activitate. Potrivit lui Marcel Popescu, a fost sancţionată cu avertisment Deck Computers din Slatina şi cu amenzi Algorio Grup Caracal (3.000 de lei) şi PF Dumitrescu Elena din Leleasca (1.000 de lei). „Din zece societăţi controlate, nu au fost găsite deficienţe la dulciuri, dar au fost constatate abateri la produsele alimentare puse în consum. În ceea ce priveşte dulciurile, există o problemă cu care ne confruntăm. Este vorba despre imposibilitatea de a constata dacă vânzătorii respectă condiţiile de păstrare impuse de producători. Mă refer la temperatura la care trebuie păstrate ciocolata şi produsele cu ciocolată, pentru care ar trebui să folosim termometre“, a spus Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS