12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Pintea a încetat din viaţă

Adrian Pintea a încetat din viaţă

Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă ieri după-amiază, la Spitalul Fundeni, unde a fost internat în stare gravă, cu ciroză foarte avansată. Medicii nu au putut interveni pentru că pacientul avea complicaţii.
Adrian Pintea, de 52 de ani, fusese internat iniţial la un spital de boli infecţioase în urma unui abces dentar, dar medicii au descoperit că starea lui de sănătate era grav afectată pe fondul unei ciroze agravate. Medicii au constatat că actorul prezenta şi o hipertensiune pulmonară, o hipertensiune renală şi o insuficienţă cardiacă severă, informează NewsIn.
Adrian Pintea a fost transferat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Fundeni, sub îngrijirea profesorului Dan Tulbure. Acesta a menţionat că nu se mai putea face nimic, nici măcar un transplant de ficat, din cauza insuficienţei cardiace foarte severe de care suferea actorul.

A visat să devină medic

Actor de teatru şi cinema, dar şi regizor de teatru, Adrian Pintea s-a născut pe 9 decembrie 1954 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, la clasa profesorului Petre Vasilescu, în 1979. Adrian Pintea s-a căsătorit în urmă cu trei ani cu Lavinia Tatomir, bioenergetician, originară din Craiova, mai tânără cu 26 de ani decât el. Lavinia a stat alături de soţul ei la spital până în ultimele momente.
Întrebat cu câţiva ani în urmă ce ar face dacă ar fi s-o ia de la capăt, actorul Adrian Pintea spunea că s-ar face medic. El dezvăluia că, în copilărie, dorinţa lui era să ajungă medic psihiatru. Considera că, la fel ca şi arta, medicina implică un fel de har şi că a avut dintotdeauna o „atracţie mistică“ pentru medici, pentru că aceştia îi ajută pe alţi oameni. „Mă întreb tot timpul cum şi de ce visează oamenii“, mărturisea actorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII