10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Implică-te!

Daniel Bîrlea are 13 ani şi suferă de tetrapareză spastică diskinetică, retard neuropsihic uşor şi strabism convergent. Elevii din judeţul Vâlcea vor să-i ofere lui Baby, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, şansa la viaţă.

Daniel este elev în clasa a V-a la Şcoala Generală nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. Baby, cum îi spun prietenii, a suferit până în prezent cinci operaţii şi face recuperare la Oradea. Pentru a-i da şansa la viaţă, părinţii lui, Elena şi Gheorghe Bîrlea, l-au lăsat în grija bunicilor şi au plecat la muncă în Italia. În ciuda eforturilor, bunicii şi părinţii nu reuşesc să acopere costurile tratamentului necesar băieţelului.

Operaţia costă 20.000 de dolari

Baby poate fi salvat printr-ooperaţie cu celule stem care se face în China şi costă 20.000 de dolari (sumă care nu include şi tratamentul postoperatoriu). Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE), Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe şi Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Egalitate de Şanse (DMSSES) Vâlcea au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva viaţa lui Baby. „Sperăm că, unind întregul colectiv de elevi din judeţ pentru o cauză nobilă, vom salva o viaţă, oferind de 1 Iunie un viitor unui băiat extraordinar“, a declarat Ionuţ Rusu, preşedintele CJE Vâlcea. Campania de strângere de fonduri se numeşte „Implică-te!“. „Copilul are mai multe deficienţe şi până acum a suferit cinci intervenţii chirurgicale în ţară. Am demarat această campanie pentru a strânge suma de care are nevoie pentru operaţia cu celule stem în China. Pe 1 Iunie, în Parcul «Mircea cel Bătrân», se va desfăşura un carnaval, iar fondurile strânse vor fi donate lui Baby. De asemenea, pe 8 iunie, în Sala Mare a consiliului judeţean va avea loc un spectacol de teatru şi dans, iar biletul va costa 50 de lei de persoană. Banii care se vor strânge îi vom dona lui Baby”, a spus Radu Istocescu, purtătorul de cuvânt al CJE.
În prezent, pentru operaţia lui Baby s-au strâns doar 3.000 de lei. Persoanele care doresc să îl ajute pot depune bani în contul RO36RNCB0263028921430001, deschis la BCR de Asociaţia Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS