11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞeful IPJ Dolj a accidentat un copil

Şeful IPJ Dolj a accidentat un copil

Comisarul-şef Georgel Enescu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, a accidentat marţi un copil lăsat nesupravegheat, care a traversat strada în fugă.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, marţi, în jurul orei 12.30, comisarul-şef de poliţie Georgel Enescu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Împăratul Traian din Craiova, a accidentat un minor de opt ani, care a traversat în fugă, prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Comisarul-şef era în concediu de odihnă în momentul producerii accidentului.
Copilul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde medicii au stabilit că acesta a suferit o fractură la piciorul drept, fiind însă în afara oricărui pericol.

Cercetări efectuate de un procuror

La faţa locului s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a făcut primele cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Comisarul-şef Georgel Enescu a precizat că nu a putut să evite copilul, pentru că acesta a sărit pur şi simplu în faţa maşinii. „Nu am avut nici o şansă să evit accidentul, întrucât copilul a sărit în faţa maşinii la un metru, venind în fugă dintre autoturismele parcate pe marginea drumului. Cel mic se întorcea de la şcoală împreună cu mama sa, însă aceasta era la circa 30 de metri în spate când s-a produs accidentul“, a declarat Georgel Enescu. Comisarul-şef a mai precizat că, în momentul accidentului, rula cu cel mult 30 de kilometri pe oră.
Din primele cercetări ale procurorilor s-a stabilit că ofiţerul circula cu viteză redusă, însă nu a putut evita producerea accidentului deoarece copilul a apărut în faţa autoturismului în fugă. De asemenea, s-a stabilit că accidentul s-a produs la circa 40 de metri de trecerea de pietoni. Şeful IPJ Dolj a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII