10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiect de informare asupra circulaţiei forţei de muncă

Proiect de informare asupra circulaţiei forţei de muncă

Municipalitatea Băniei a lansat un film documentar, „EU ROmâni“, în scopul de a informa cetăţenii despre libera circulaţie a forţei de muncă şi despre condiţiile de viaţă ale imigranţilor în statele membre UE.

Filmul documentar „EU ROmâni“, lansat ieri, face parte dintr-un proiect mai amplu denumit „Libera circulaţie a forţei de muncă în UE – element esenţial al cetăţeniei europene“. Proiectul este implementat în parteneriat cu Primăria din Bologna (Italia) şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj şi finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului PHARE de microproiecte de comunicare – FONDUL EUROPA 2007, lansat în luna martie. Dan Barna, coordonator campanie de informare în cadrul Programului Fondul Europa 2006, a ţinut să felicite Primăria Craiova pentru că „a prins practic ultimul tren“ cu acest proiect, având în vedere că acum se implementează ultimul Fond Europa, aflat în administrarea directă a Comisiei Europene.

Craiovenii să plece informaţi

Obiectivul declarat al acestui proiect este de a informa craiovenii interesaţi de un loc de muncă în străinătate asupra politicii Uniunii Europene în domeniul circulaţiei libere a forţei de muncă pe teritoriul statelor membre. „Cetăţenii care au hotărât să plece, să plece cu acel bagaj de cunoştinţe necesare realizării chiar dacă nu este în ţara lor de origine“, a declarat Camelia Păun, din cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie – Misiunea din România.

Metode care îţi iau ochii

Realizatorii acestui proiect contează pe creşterea gradului de încredere a cetăţenilor în instituţiile şi autorităţile locale şi estimează următoarele rezultate: 100 de afişe cu sloganuri privind libera circulaţie a forţei de muncă în UE, 2.000 de broşuri cu principalele teme de interes, 2.000 de pliante pentru prezentarea proiectului, 300 de mape cu materiale dezvoltate pe temele de interes identificate, precum şi o pagină web de prezentare a proiectului direct pe pagina de internet a Primăriei Craiova. De asemenea, oficialităţile au în vedere şi cinci emisiuni radio şi TV, trei spoturi publicitare şi două filme documentare de scurtmetraj pe tema circulaţiei libere a forţei de muncă.
Ca metode şi activităţi pentru realizarea obiectivului proiectului, autorităţile au ales să organizeze conferinţe de presă la sediul primăriei, să colecteze date privind politica UE în domeniu, importante fiind şi pliantele şi broşurile cu aceste informaţii, precum şi instalarea şi punerea în funcţiune a unui infochioşc. La toate acestea, aportul bănesc al municipalităţii locale este de 10.000 de euro, costul total al proiectului ridicându-se la aproape 50.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS