22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Natură dezlănţuită în Mehedinţi
Judeţul Mehedinţi a fost paralizat în numai o oră din cauza unei furtuni.
Un om a murit, mai multe autoturisme au fost implicate în accidente, iar un cartier din Severin a rămas în beznă. Vânt puternic, ploaie torenţială şi chiar grindină, aşa s-a încheiat ziua caniculară de duminică în Mehedinţi. Pe Drumul European 70, ce face legătura între Drobeta şi Craiova, apa a ajuns chiar şi la aproape o jumătate de metru în unele locuri, traficul fiind paralizat. Apa a pătruns în mai multe gospodării.
Un bărbat de 65 de ani şi-a pierdut viaţa în municipiul Orsova din cauza unui fulger care l-a surprins.
Meteorologii atenţionează că astfel de fenomene vor fi frecvente în această vară.
Alin GHICIULESCU

Spitalele din Gorj, pregătite să primească inspecţia
Cum au aflat managerii unităţilor sanitare din Gorj că vor fi verificaţi de o comisie mixtă, cum s-au pus pe treabă. Spitalele Orăşeneşti Bumbeşti Jiu, Târgu Cărbuneşti, Turceni şi Rovinari se numără printre primele unităţi sanitare controlate de comisia formată la nivelul instituţiilor de sănătate din Gorj. Surpriza comisiei a fost să găsească totul pus la punct. Singura sancţiune a fost aplicată la Secţia de chirurgie a Spitalului Orăşenesc Rovinari. „Probabil că aceştia nu au auzit că vom merge în controale. Am găsit chiuvetele infecte, iar molozul zăcea de câteva zile pe robineţi“, a afirmat Nicolae Dineaţă, inspector în cadrul comisiei.
 Mihaela FLOROIU

Mai puţine bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni

Numărul biletelor de tratament acordate pensionarilor gorjeni este cu 40% mai mic anul acesta faţă de anul trecut. În 2007 au fost alocate Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj doar 3.560 de bilete. Directorul CJP Gorj, Rodica Ghimiş, a menţionat că majoritatea solicitărilor vor fi pentru litoral, aşa cum s-a întâmplat în aceeaşi perioadă a anului trecut. „Deocamdată nu a venit nici un bilet pentru litoral, deşi solicitări sunt foarte multe. Nu ştiu de ce s-a procedat aşa în acest an. Probabil că vor fi alocate bilete pentru perioada din septembrie. În momentul în care le vom primi vom anunţa, în aşa fel încât pensionarii să afle din timp“, a pus Rodica Ghimiş. Până în prezent, din numărul total de bilete puse la dispoziţie pentru pensionari au fost onorate pentru trimestrul I 544 de bilete pentru staţiuni cum sunt Amara, Bala, Buziaş, Gioagiu şi Moneasa. Rodica Ghimiş a precizat că pentru trimestrul II au fost primite 998 de bilete, iar pensionarii au început să vină să le ia.
Mihaela FLOROIU

Bătrână dispărută
O sârboaică de 85 de ani, din Şviniţa, Mehedinţi, a dispărut de acasă. Femeia plecase cu turma de oi şi nu s-a mai întors, dar nici animalele nu au fost găsite.
„Pe 25 mai, lucrătorii Postului de poliţie Sviniţa au fost sesizaţi în lăgătură cu dispariţia Ilencăi Tomescu, de 85 de ani. În urma verificărilor, nu au fost identificate urme care să ducă la concluzia că femeia a fost victima vreunei agresiuni“, a declarat ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi.
La data dispariţiei, femeia era îmbrăcată într-o bluză roşie cu flori portocalii, fustă de tergal de culoare albastră, peste care purta un halat albastru, iar pe cap avea o basma roz. Din cauza vârstei, femeia se deplasa cu ajutorul a două bastoane.
Pentru identificarea femeii, s-au constituit echipe formate din poliţişti şi agenţi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sviniţa, care au făcut căutări pe o rază de aproximativ 40 de kilometri. Cercetările continuă, în vederea identificării femeii.
Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS