20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmi răniţi într-un accident

Jandarmi răniţi într-un accident

Trei jandarmi vâlceni au ajuns la spital după ce au fost implicaţi într-un accident rutier. Incidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.30, pe DN 67, în afara localităţii Bârseşti.

În timp ce conducea un autotractor Renault, Petrică R., de 20 de ani, domiciliat în comuna Crucea, judeţul Suceava, după o curbă la dreapta, încercând să evite lovirea în spate a unui autoturism, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal o Dacia 1310, condusă regulamentar de jandarmul Mihai A., de 29 de ani, din oraşul Băile Govora. În urma accidentului, Mihai A., conducătorul Daciei, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul „Bagdasar“ din Bucureşti, cu diagnosticul suspect fractură bază craniu, rămânând internat. Totodată, cei doi colegi aflaţi în autoturismul Dacia, Mihai C., de 33 de ani, şi Gheorghe P., de 24 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, au fost răniţi uşor, fiind internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea.
„Cei trei jandarmi ieşiseră de la serviciu şi se îndreptau spre casă, când Dacia condusă de Mihai A. a fost lovită de autotractorul Renault care venea din contrasens. Pentru că totul s-a întâmplat foarte rapid, conducătorul Daciei nu a putut evita ciocnirea, autotractorul intrând direct în maşină“, a declarat căpitanul Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că şoferul autotractorului a adormit la volan. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului i-a testat cu etilotestul pe ambii conducători auto, rezultatul fiind de 0,0 ml/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le recoltate şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS