10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZiarist cercetat pentru şantaj

Ziarist cercetat pentru şantaj

Alin Şerbănoiu, jurnalist la cotidianul Lupta în Gorj, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru şantaj.

Alin Şerbănoiu a fost prins ieri-dimineaţă de poliţişti şi procurori în timp ce primea şpagă în valoare de 1.000 de lei de la directorul Autorităţii de Sănătate Publică Gorj, Aristică Moroşanu. Flagrantul a avut loc chiar în biroul directorului, seriile bancnotelor fiind înregistrate special de anchetatori. Claudia Curelaru, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a spus că jurnalistul este cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de şantaj, pentru care riscă o pedeapsă între doi şi zece ani de închisoare.
Aristică Moroşanu a spus că Alin Şerbănoiu l-a contactat la începutul acestei săptămâni: „A venit luni (21-mai n.r.) –  la mine la birou, fiind prima dată când îl vedeam. Mi-a pretins suma de 1.000 de lei ca să nu scrie un articol defăimător. A spus că directorul publicaţiei i-a comandat să scrie un articol din care să reiasă că sunt o persoană coruptă şi că a găsit două persoane care au confirmat acest lucru, dar că el nu vrea să scrie şi că putem să ne înţelegem. Mi-a spus că nu e de acord cu campania pe care ziarul o duce împotriva mea. A spus că este mulţumit cu suma de 1.000 de lei. Apoi, m-a sunat seara ca să ne întâlnim, dar eu i-am spus că locuiesc în alt oraş. În următoarele zile m-a sunat de mai multe ori pe telefonul mobil. Toate convorbirile sunt înregistrate. Apoi a rămas stabilit să ne întâlnim vineri şi am anunţat Parchetul despre ce întâmplă“.

Ziaristul era angajat doar de două săptămâni

Ziarul Lupta în Gorj a luat fiinţă în urmă cu aproximativ o jumătate de an şi, de la început, a dus o campanie împotriva directorului ASP Gorj. Alin Şerbănoiu, de 21 de ani, a fost angajat ca reporter la această publicaţie în urmă cu doar două săptămâni, în urma unei preselecţii. Acesta este student la Facultatea de Inginerie din Târgu Jiu, în anul II.
Directorul cotidianului Lupta în Gorj, Geo Cranta, a spus că jurnalistul va răspunde pentru faptele lui şi nimeni din conducerea ziarului nu i-a cerut să scrie un articol la comandă şi nici să pretindă ceva: „El nu a fost pus de nimeni să facă aşa ceva. Va răspunde pentru ceea ce a făcut. Va fi dat afară, pentru că nu poate să afecteze imaginea ziarului, să aibă toată redacţia de suferit din cauza lui. Avea ca domeniu sănătatea, dar nu l-a trimis nimeni să scrie un articol despre Moroşanu. Le-am cerut redactorilor să scrie documentat. Eu ştiu doar că e plecat pe teren. Nici redactorul-şef al ziarului nu ştie nimic“.
În urmă cu mai mulţi ani, un alt ziarist gorjean a fost trimis în judecată pentru şantaj. Claudiu Matei, de la publicaţia Scandal de Gorj, a fost condamnat la închisoare pentru că a cerut o anumită sumă de bani de la un om de afaceri.
Alin Şerbănoiu are în cazier o amendă administrativă primită pentru furt calificat atunci când era minor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS