8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria face parcare în faţa mall-ului

Primăria face parcare în faţa mall-ului

Edilul-şef Mircia Gutău susţine ideea unui parteneriat public privat pentru construirea unei parcări în zona centrală.

După o dezbatere publică susţinută ieri seară, în sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, pe tema parcărilor din zona centrală, Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, spune că ideea de a se construi o parcare în faţa mall-ului River Plaza este acceptată de cetăţeni. Edilul-şef vine cu propunerea ca respectivul obiectiv să fie construit prin intermediul unui parteneriat public-privat între firma care deţine pachetul majoritar de acţiuni la mall şi municipalitate. „Ei vor veni cu banii, iar noi vom pune la punct toate procedurile, inclusiv cele de licitaţie“, a explicat Gutău.
Planurile primarului includ modificări ale infrastructurii în zona centrală, o parte din strada Independenţei, ce merge paralel cu râul Olăneşti, până la intersecţia cu Calea lui Traian, fiind deviată.

Proiectul este agreat de ONG-uri

Potrivit primarului, strada va fi mai aproape de râu, în locul actualei faleze, întreg spaţiul dintre aceasta şi Mall urmând să fie transformat în parcare. „Nu văd nici o problemă în acest proiect. Este o investiţie public privată şi toţi cetăţenii vor avea acces la parcarea respectivă, cu plate unei taxe”, a afirmat primarul. Acesta mai spune că în maximum o lună vor începe lucrările şi că doreşte ca termenul de definitivare să nu depăşească trei-patru luni. „Până în toamnă sper ca obiectivul să fie gata. Trebuie să profităm de sezon“, a spus şeful administraţiei publice locale din Râmnicu Vâlcea.
Proiectul propus de Mircia Gutău nu va fi însă agreat de o serie de organizaţii nonguvernamentale, cum ar fi Asociaţia Contra condusă de jurnalistul vâlcean Tudor Iosifaru. Acesta a militat de la construirea centrului comercial River Plaza pentru restituirea parcului pe care acesta a fost ridicat. Iosifaru a atras atenţia în nenumărate rânduri despre faptul că firma Settler Mina, fostul acţionar majoritar al River Plaza, şi-a luat angajamentul contractual de a construi o zonă verde în compensaţia celei pierdute prin ridicarea clădirii. Potrivit acestuia, firma nu şi-a onorat în totalitate obligaţiile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS