17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSubprefectului îi fug investitorii

Subprefectului îi fug investitorii

Subprefectul Nicolaie Giurgiţeanu e convins că investitorii străini pe care a încercat să-i aducă în Dolj au fost puşi pe fugă de mediul de afaceri ostil.

Înaltul funcţionar public doljean spune că, deşi aducerea investitorilor nu intră în atribuţiile sale, a încercat de mai multe ori să convingă străinii de faptul că Doljul este un judeţ în care merită investit. Tentativele s-au soldat, de cele mai multe ori, cu eşecuri, fapt pentru care subprefectul declară că este pe punctul de a se da bătut. Excepţia care confirmă regula este, potrivit acestuia, cazul unor investitori în domeniul protecţiei mediului, care au reuşit să-şi pună pe picioare afacerea la Filiaşi. Cea mai recentă dintre nereuşitele subprefectului este investiţia eşuată a austriecilor de la firma Diamond Aircraft care, după cum a declarat Giurgiţeanu, au dat bir cu fugiţii din cauza mediului de afaceri doljean.
„Investiţia pe care voiau să o facă austriecii de la Diamond Aircraft, care au venit în Craiova de 12 ori pentru că voiau să facă o şcoală de pilotaj, a căzut în ultima clipă. Mi-au povestit cu lux de amănunte de ce a trebuit să plece, dar nu vă pot spune decât că a fost vorba de mediul de afaceri ostil. Până acum, aproape toţi investitorii pe care am încercat să-i aduc în Dolj au plecat şi cred că, dacă se mai întâmplă de două sau trei ori, mă dau bătut“, a precizat subprefectul Giurgiţeanu.

Cristea: „Poate că domnul subprefect nu a înţeles bine“

Reprezentanţii oamenilor de afaceri din judeţ spun că este imposibil ca un investitor să fie alungat de oamenii de afaceri pentru că aceştia nu au pârghiile necesare pentru a limita accesul concurenţei la terenuri bune sau taxe mai scăzute. Valentin Cristea, preşedintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a declarat că, pentru a putea afirma acest lucru, investitorii trebuia să se prezinte la Comisia de dialog social care se întruneşte la Instituţia Prefectului Dolj. „Poate mediul de afaceri din Craiova să dea terenuri, poate să scadă taxele sau să acorde facilităţi?! Toate aceste lucruri sunt atributele puterii, nu ale mediului de afaceri. Nu cred că au discutat cu reprezentanţii legali ai oamenilor de afaceri, Comisia de dialog social, pentru că aş fi fost şi eu chemat. Doar cei care fac parte din aceste comisii pot face declaraţii ostile ca să se spună apoi că e mediul de afaceri ostil. Poate că domnul subprefect nu a înţeles bine“, a spus Valentin Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII