17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetiţă s-a înecat într-un lac

O fetiţă s-a înecat într-un lac

O fetiţă de 14 ani din Drobeta Turnu Severin s-a înecat miercuri după-amiază în lacul de agrement din zona Aluniş.

Nina Dinescu venise acolo împreună cu câţiva prieteni şi ar fi putut fi salvată dacă martorii şi pompierii ar fi intervenit la timp. Pentru că nu ştia să înoate, micuţa a legat în jurul său câteva peturi, care să o menţină la suprafaţa apei. Acestea s-au desprins, iar fetiţa s-a scufundat în bazinul de doi metri şi jumătate.
Martorii au sunat imediat la 112, iar pompierii au ajuns după aproximativ cinci minute la locul incidentului, dar nimeni nu a sărit în apă. Ei au încercat de pe margine să agaţă fetiţa, dar fără succes.
„Nimeni nu a sărit în apă după fată. Aproximativ 15 minute, pompierii şi poliţiştii au privit lacul şi atât. În cele din urmă, un tânăr a sărit şi a căutat-o pe fetiţă. A ajuns lângă ea şi i-a găsit doar cordeluţă. Singur, nu a putut prinde fata de pe fundul apei“, a declarat Marian Minescu, martor.
„Cea mai mare vină o au autorităţile, pentru că nu au asigurat paza lacului. Nici pompierii nu au intervenit. Barca a fost adusă la lac după o oră de la incident, iar scafandrul a venit doar să scoată fata moartă“, a declarat mama Ninei Dinescu
Pompierii nu se consideră vinovaţi cu nimic. „În organigramă nu avem nici un post de scafandru şi nici de salvatori de la înec. Ofiţerii nu aveau dreptul să sară în apă după victimă, ci doar să acţioneze cu căngile de pe mal, iar în barcă, ofiţerii trebuie dotaţi cu veste de salvare. Cred că fetiţa murise, iar noi nu am avut o operaţiune de salvare, ci doar de găsire a victimei“, a declarat Liviu Borugă, locotenent ISU Drobeta.
Minorii Florin Gagea şi Ionuţ Surdu abia sosiseră în zonă şi au privit îngroziţi cum fata a fost înghiţită de ape.
Poliţiştii au încurcat şi ei operaţiunile de salvare.
„Poliţiştii au luat copiii şi       i-au băgat în dubă. Noi am întrebat unde a căzut fata, dar toţi dădeau din umeri. Oare nu puteau să-i ancheteze pe martori după ce găseau fata sau pe ei îi durea faptul că nu are cine să le întocmească hârţoagele“, a declarat Nicuşor Micşoniu, martor al tragediei.
Pompierii s-au chinuit în zadar, mai bine de două ore, să găsească trupul Ninei. „Am încercat cu căngile şi prostovolul să găsim copilul, dar fără nici un rezultat. Am luat apoi hotărârea să punem o plasă la vană şi să dăm drumul la apa din lac. Era singura soluţie, dar nici aşa nu am avut rezultate, motiv pentru care am chemat un scafandru, care a găsit-o moartă“, a declarat Liviu Borugă.

Valea lui Dinu – un real pericol

Valea lui Dinu a fost botezată după numele actualului primar al Severinului, Constantin Dinu. Lacul de agrement nu este păzit de nimeni, iar apa atrage foarte mulţi copii din zonă, constituind un real pericol.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU