11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsfătuire privind examenele naţionale

Consfătuire privind examenele naţionale

Mihai Moldoveanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, s-a întors de la consfătuirea care a avut loc la Călăraşi, unde au participat toţi inspectorii generali din ţară. Cristian Adomniţei, ministrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), s-a întâlnit, timp de două zile, cu inspectorii şcolari generali din ţară, pentru a evalua stadiul pregătirilor examenelor naţionale din 2007 şi proiectele derulate de MECT.
În cadrul reuniunii s-au analizat rezultatele parţiale înregistrate la tezele cu subiect unic la clasa a VII-a şi etapele de pregătire a testelor naţionale, bacalaureatului şi admiterii în clasa a IX-a. Programul consfătuirii a cuprins şi discuţii despre Programul de Granturi pentru Dezvoltare Şcolară şi stadiul implementării proiectelor de infrastructură din învăţământul preuniversitar.
De asemenea, a fost dezbătută problema modului de desfăşurare a olimpiadelor şcolare, descentralizarea învăţământului preuniversitar şi dotările unităţilor de învăţământ preuniversitar. În acest context, ministrul a transmis inspectorilor şcolari generali că vor fi alocaţi bani pentru proiecte şcolare numai dacă acestea vor fi însoţite de studii de fezabilitate“.
La întâlnire au fost prezenţi secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, directori din cadrul Direcţiei Generale Management Învăţământ Preuniversitar, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare, precum şi directorii proiectelor cu finanţare externă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS