16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii craioveni fac primii paşi în carieră

Tinerii craioveni fac primii paşi în carieră

La târgul de joburi „Primii paşi în carieră“, care se desfăşoară în perioada 22 – 24 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor, 14 firme încearcă să aleagă oamenii potriviţi pentru posturile pe care le oferă.

De la o carieră în domeniul vânzărilor, la una în service-urile marilor reprezentanţe de automobile, muncă de secretariat, logistică, ingineri în diferite domenii sau chiar jurnalişti, studenţii craioveni au de unde să îşi alegă jobul potrivit. Tot ce trebuie să facă însă este să se înarmeze cu un CV şi să vină la sediul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) din Craiova pentru a aplica pentru unul din posturile oferite de firmele prezente la târgul de joburi „Primii paşi în carieră“, organizat de Asociaţia pentru Integrare Europeană QUIZ şi CCS Craiova. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al cotidianului Gazeta de Sud. Mesajul GdS – „Te vreau în echipa Gazetei de Sud“ – i-a convins pe studenţii craioveni să ceară informaţii şi să depună CV-uri. „Vrem să ne apropiem de tineri pentru că ei vor fi cititorii noştri maturi. Vrem să îi fidelizăm şi să găsească în Gazeta de Sud informaţii care îi interesează la vârsta lor. De aceea, noi căutăm tineri care să scrie în suplimentul pe care GdS vrea să îl scoată pe piaţă pentru ei. Pot scrie despre orice, colegi, profesori, mess, filme, muzică, internet. Despre ce îi enervează şi ce le place, pentru că acest supliment va fi al lor“, a explicat Larisa Andrei, specialist în relaţii publice din cadrul GdS.

„Avem nevoie de personal tânăr“

Cu toate că puţini studenţi craioveni s-au trezit de dimineaţă să vină la târg şi să îşi găsească jobul potrivit, cei care au fost harnici au plecat acasă plini de speranţe. „Am venit şi am depus mai multe CV-uri şi chiar o firmă mi-a promis că mă va chema săptămâna viitore la interviu. Ar fi foarte bine dacă aş reuşi să îmi găsesc un loc de muncă imediat după absolvire“, a spus Laurenţiu Cazangiu, student în anul IV la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova. Dacă unele firme au venit deja cu un număr de posturi pentru absolvenţi, altele au vrut doar să îşi facă o bază de date pentru angajări viitoare. „Oferim 17 locuri de muncă pentru că ne reorganizăm pe parte tehnică şi avem nevoie de personal tânăr. Căutăm absolvenţi în domeniul economic, limbi străine, dar şi mecanic. Tinerii au posibilitatea să avanseze foarte rapid şi vor avea un program de lucru de opt ore pe zi“, a precizat Valentina Dorobanţu, şef resurse umane RUCOM.

Training-uri pentru tineri şi pentru firme

 Unul dintre cele mai căutate domenii îl reprezintă vânzările, iar agenţii economici care oferă astfel de posturi primesc foarte multe CV-uri. „Pe vânzări vin cei mai mulţi studenţi care depun CV-uri. Noi dorim să creăm o bază de date la care să apelăm în momentul extinderii, deoarece firma noastră doreşte să se extindă în toate oraşele din România. Avem nevoie de oameni pentru că vrem să ne întărim prezenţa pe piaţă“, a spus Cristina Cornăţel, reprezentanta firmei Casa Noastră. Pe parcursul celor trei zile de târg atât angajatorii prezenţi, cât şi tinerii pot participa de training-uri organizate de experţi în resuse umane şi pot participa la secţiunea coffee career în care specialişti în domeniul formării profesionale vor discuta cu tinerii despre cum pot alege profesia potrivită, mediul de lucru, programul, salarizarea, posibilităţi de promovare, reglementarea profesiei sau etica profesională. Organizatorii speră ca, la finalul târgului, peste 30 de tineri care au vizitat târgul să îşi găsească un loc de mucă, iar peste 1.000 să se informeze şi să facă în acest fel un prim pas în carieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS