9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPloaia a blocat Defileul Jiului

Ploaia a blocat Defileul Jiului

Artera rutieră de pe Defileul Jiului a fost blocată la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza unei stânci care a căzut de pe versanţi, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile, iar acum circulaţia este monitorizată şi se desfăşoară cu restricţii. Începând de sâmbătă de la prânz, maşinile au circulat cu restricţii, iar pe porţiunea de drum denumită Cârligu Întors circulaţia a fost posibilă doar pe un singur sens, timp de câteva ore.
Potrivit autorităţilor rutiere, sâmbătă, la ora 13.00, pe tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani de pe DN 66, la kilometrul 110+700, în punctul Cârligu Întors, din cauza ploii torenţiale de pe versant s-a desprins o bucată mare de stâncă, ce a ocupat jumătate din carosabil, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu greutate, pe un singur sens.
Imediat după producerea incidentului, echipele de la Drumurile Naţionale au ajuns în zonă cu utilaje şi au început deblocarea carosabilului, iar acum zona este monitorizată de drumari.
Ploile au antrenat şi continuă să antreneze de pe versanţi aluviuni şi crengi care cad pe carosabil, motiv pentru care circulaţia maşinilor se va mai face cu restricţii şi la începutul acestei săptămâni.
Cei de la Drumuri, care monitorizează în permanenţă situaţia din zonă, recomandă celor care traversează Defileul Jiului să circule cu atenţie deoarece, în condiţiile date, de ploaia puternică, mai sunt posibile căderi de stânci şi de aluviuni de pe versant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS