10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEmoţii pentru olimpicii internaţionali

Emoţii pentru olimpicii internaţionali

168 de elevi de clasa a VIII-a şi a XII-a din loturile olimpice naţionale încep astăzi sesiunea specială a testelor naţionale şi a bacalaureatului, după care vor participa la mai multe competiţii internaţionale, pe discipline.
Probele sesiunii speciale a testelor naţionale vor avea loc la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, în perioada 21 – 25 mai, iar cele ale bacalaureatului, la Colegiul Naţional „Unirea“ din Târgu Mureş, în intervalul 21 – 29 mai, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei. Cei 47 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la testele naţionale fac parte din echipele care vor reprezenta România la Olimpiada Balcanică de matematică pentru juniori, Campionatele Europene de Judo pentru Cadeţi (masculin şi feminin) şi International Children’s Day. Ei vor susţine probele scrise pe 21 mai, la limba şi literatura română, pe 22 mai la matematică, pe 23 mai la Istoria Românilor sau Geografia României şi pe 24 mai la limba şi literatura maternă. Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe 24 mai, până la ora 15.00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 18.00.
La sesiunea specială a examenului de bacalaureat 2007 sunt aşteptaţi să participe 121 de elevi din clasa a XII-a, incluşi în stagiile centralizate de pregătire pentru olimpiadele internaţionale de matematică, fizică, biologie, chimie, informatică şi campionatele europene de handbal, caiac-canoe, lupte, karate şi baschet. Aceştia vor susţine probele scrise, orale sau practice în conformitate cu metodologia examenului naţional de bacalaureat. Probele orale se vor desfăşura pe 21 mai – limba şi literatura română, 22 mai – limba modernă şi 27 mai – limba şi literatura maternă. Probele scrise vor începe pe 23 mai cu limba şi literatura română şi vor continua pe 24 mai, cu proba obligatorie a profilului, 25 mai – proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), respectiv 26 mai – proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decât cele susţinute anterior (probă scrisă sau practică).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS