8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlimentaţi-vă libidoul

Alimentaţi-vă libidoul

Următoarea pe lista de preferinţe ale unui cuplu, după sex, este alimentaţia. Potrivit site-ului www.askmen.ro, puteţi să mâncaţi ceva anume pentru a vă alimenta atât trupul, cât şi libidoul, pentru ca apoi să beneficiaţi şi de o partidă de sex fenomenală. Iată o listă cu 11 alimente care vă măresc libidoul.

 

Ţelina. Cu toate că nu este primul aliment la care vă gândiţi legat de sex, ţelina este extraordinară pentru stimularea sexuală, conţinând androsteron, un hormon pe care bărbatul îl elimină prin transpiraţie şi care excită femeia.

Cum se serveşte: Ţelina se consumă cel mai bine crudă.

Stridii crude. Acesta este una dintre mâncărurile sexy. Stridiile sunt bogate în zinc, responsabil cu creşterea „producţiei“ de spermă şi testosteron. Stridiile conţin şi dopamina, un hormon care creşte libidoul. Experienţa de a suge conţinutul unei stridii are şi conotaţii erotice. Încercaţi să introduceţi această alimentaţie în preludiu.

Cum se servesc: Spălaţi bine carapacea pentru a înlătura bacteriile şi mizeria. Deschideţi stridiile şi apoi puneţi-le pe un pat de gheaţă. Stoarceţi puţină lămâie peste ele, dacă vă place, şi apoi apucaţi-vă de mâncat.

Banane. Bananele conţin enzema bromelain, care se presupune că măreşte libidoul bărbatului. În plus, sunt excelente surse de potasiu şi vitamina B, acestea crescând nivelul energiei din corp.

Cum se servesc: Puneţi-le pe o tavă şi lăsaţi partenera să mănânce şi să vă hrănească.

Avocado. Aztecii au numit copacul avocado „copacul testicul“. Chiar dacă aceste fructe arată ca acele părţi ale corpului unui bărbat, ele conţin foarte mult acid folic. Acesta dizolvă proteinele şi de aici se obţine un benefic surplus de energie. Conţin şi vitamina B6 şi potasiu, două elemente care cresc libidoul bărbaţilor, dar şi al femeilor.

Cum se servesc: Tăiaţi fructul în două, scoateţi interiorul cu degetele şi partenera va linge tot de pe degete.

Alune. Alunele sunt o sursă importantă de acizi graşi. Aceştia sunt esenţiali pentru producerea unor hormoni sănătoşi. În plus, mirosul de alune se pare că le stârneşte pe femei. Încercaţi să aprindeţi lumânări cu aromă de alune pentru atmosferă şi mâncaţi câteva (alune, bineînţeles) pentru energie.

Cum se servesc: Crude, fără sare sau altceva. Sau le puteţi pisa şi pune rezultatul în salata dumneavoastră.

Mango, piersici, căpşune. Ce este mai interesant decât să vă scufundaţi dinţii şi gura într-un fruct zemos? Asta o puteţi face şi ca preludiu, dar şi în timpul sexului. Toate fructele de mai sus, împreună cu textura, gustul şi suculenţa lor, sunt bune pentru erotism.

Cum se servesc: Curăţaţi mango de coajă, tăiaţi piersica şi căpşunele şi hrăniţi-vă partenera cu aşa ceva în timp ce ea se află în faţa dumneavoastră.

Ouă. Cu toate că ele nu au nimic senzual, sunt bogate în vitaminele B6 şi B5. Acestea ajută la echilibrarea energiilor şi la lupta împotriva stresului, două lucruri cruciale pentru un libido sănătos. Ouăle sunt şi un simbol al fertilităţii şi renaşterii.

Cum se servesc: În general, este bine să le mâncaţi fierte tare.

Ficat. O sursă foarte serioasă de glutamina – un combustibil la nivel de celulă care ajută sistemul imunitar – ficatul poate, într-adevăr, ajuta la creşterea unui libido scăzut. Nu este cel mai sexy aliment, dar, dacă mâncaţi din când în când, partenera şi trupul vă vor mulţumi.

Cum se serveşte: Prăjiţi ficatul împreună cu puţină ceapă, condimente şi ulei de măsline.

Smochine. Smochinele sunt bogate în aminoacizi, iar despre aceştia se spune că ajută la creşterea libidoului. De altfel, aspectul şi gustul smochinelor gâdilă şi alte simţuri.

Cum se servesc: Hrăniţi-vă partenera cu câteva smochine proapete şi nu uitaţi să vă bucuraţi şi dumneavoastră de gustul lor.

Usturoiul. Poate că trebuie să mâncaţi apoi multe bomboane metolate, dar merită. Usturoiul conţine allicin, un ingredient care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în zona organelor genitale. Este extrem de bun pentru creşterea libidoului.

Dacă mirosul nu vă convine sau pur şi simplu detestaţi usturoiul, puteţi mânca aşa-numitele capsule de usturoi.

Cum se serveşte: Şansele de a mânca usturoi şi de a face sex în acelaşi timp sunt foarte mici, aşa că ori îl preparaţi într-o mâncare, ori luaţi capsule.

Ciocolata. Pe lângă faptul că ciocolata vă aduce cel mai uşor în pat cu partenera, ea conţine teobromina – un alcan, substanţă asemănătoare cofeinei. Mai conţine şi fenylethylamina, o substanţă care se pare că vă duce în acea stare de „te iubesc“. Aşa că, de câte ori partenera vă spune cât de bine o face ciocolata să se simtă, nu este minciună.

Cum se serveşte: De la batoane la bomboane, atâta timp cât se numeşte ciocolată, o puteţi servi aşa cum vreţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU