21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţii se războiesc în penitenciar

Traficanţii se războiesc în penitenciar

Un traficant de droguri aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu Jiu a cerut protecţie, susţinând că a fost ameninţat cu moartea de complicele său.

Dorinel Hristache a susţinut ieri, în faţa completului de judecată, că a primit ameninţări din partea lui Cristian Panaiot, judecat şi el în acelaşi dosar pentru trafic de droguri, care i-a transmis că-l va tăia în cazul în care îşi va schimba declaraţia. „Am fost ameninţat de Panaiot că, dacă îmi voi schimba declaraţia, voi fi omorât. Cer sprijinul instanţei de judecată pentru a avea protecţie în penitenciar“, a declarat Hristache în faţa completului de judecată. Instanţa va cere conducerii penitenciarului să-i asigure protecţie inculpatului ameninţat.
Cristian Panaiot şi Dorinel Hristache au împărţit aceeaşi celulă până la cel de-al doilea termen de judecată, când judecătorii au aflat de acest lucru şi au dispus separarea lor până la finalizarea dosarului. Cristian Panaiot a declarat, în instanţa de judecată, că nu i-a adresat ameninţări lui Hristache.
Eugen Simescu, directorul Penitenciarului Târgu Jiu, spune că nu avea cunoştinţă de acest incident, pentru că Hristache nu a făcut nici o sesizare scrisă sau verbală. Eugen Simescu a precizat că va încerca să afle cât mai multe lucruri despre ceea ce s-a  întâmplat pentru a putea lua măsurile care se impun.

Drogurile proveneau din Ungaria

Dorinel Hristache, din Târgu Jiu, şi Cristian Panaiot, din Târgu Mureş,  au fost prinşi de poliţişti, la sfârşitul anului trecut, în timp ce încercau să plaseze droguri pe piaţa din Târgu Jiu. Hristache era aprovizionat de Panaiot, care procura drogurile din Ungaria, însă aceştia au căzut în plasa poliţiştilor.
Cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de trafic de droguri. La ultima înfăţişare în faţa instanţei de judecată, Hristache a dorit să adauge la declaraţia dată anterior precizări cu privire la o pastilă de ecstasy ce îi fusese trimisă de Panaiot ascunsă într-o bormaşină, pentru care îi achitase 500.000 de lei vechi, lucru ce l-a determinat pe traficantul din Târgu Mureş să treacă la ameninţări.

Poliţiştii sub acoperire, amendaţi

Doi poliţişti sub acoperire care au lucrat la acest caz au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, pentru că nu s-a prezentat în instanţa de judecată să depună mărturie. Completul de judecători a dispus aducerea lor cu mandat la următorul termen.
La termenul de ieri al procesului au fost audiaţi opt martori, dintre care doi din Târgu Mureş, apropiaţi ai celor doi traficanţi, care au declarat că nu aveau cunoştinţă că aceştia se ocupă cu plasarea drogurilor şi nici că erau consumatori.
De asemenea, instanţa de judecată a hotărât prelungirea mandatelor de arestare preventivă a celor doi traficanţi de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS