15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu puşca în coletul poştal

Prinşi cu puşca în coletul poştal

Doi bărbaţi din localitatea doljeană Calafat sunt cercetaţi penal după ce au expediat prin colet poştal o armă neletală, care era deţinută ilegal.
Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj au stabilit că Robert Crăciunescu, de 21 de ani, din Calafat, i-a expediat lui Constantin Onofei, din localitatea Sânpetru – Braşov, printr-un colet poştal depus la Centrul regional de tranzit Craiova, o armă cu lunetă. În urma verificărilor s-a mai stabilit că arma este de calibrul 5,5 mm, face parte din categoria celor neletale, cu aer comprimat, fără marcă şi serie. Aceasta a fost introdusă în ţară pe 10 mai, din Bulgaria. Bebe Şerban, tot din Calafat, care nu deţinea documente legale în acest sens, nu a declarat-o organelor vamale şi a vândut-o apoi lui Crăciunescu. Cu sprijinul poliţiştilor braşoveni s-a reuşit recuperarea armei de la destinatar, în momentul în care acesta s-a prezentat la Oficiul Poştal pentru întocmirea formalităţilor de primire a coletului.
Cei doi doljeni sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS