11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Calculatoare pentru finanţiştii gorjeni
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a fost dotată de Ministerul Finanţelor cu 110 calculatoare. În această perioadă, toate serviciile existente în cadrul Finanţelor gorjene au fost dotate cu tehnică de calcul pentru a reduce din deficienţele existente până acum, după cum a menţionat directorul general al DGFP Gorj, Gheorghe Paraschivu. Acesta a spus că la nivelul finanţelor din Gorj există un volum foarte mare de informaţii şi aceste calculatoare ajută la realizarea unei legături directe cu baza de date a Ministerului de Finanţe Publice. Astfel, în orice moment, ministerul are acces la toate datele referitoare la datorii şi încasări ale finanţiştilor din Gorj.
Mihaela FLOROIU

Salvamontiştii refac traseele turistice
Serviciul Salvamont Gorj a început pregătirile pentru sezonul de vară în zona montană pentru ca turiştii care vor prefera muntele să nu se rătăcească. Salvamontiştii au montat stâlpi noi cu săgeţi de marcaj pe lângă cei existenţi, pentru orientarea turiştilor. Potrivit şefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, au fost montaţi deja 30 de stâlpi, urmând ca, până la începerea sezonului de vară, cel puţin o sută de asemenea marcaje să fie amplasate pe căile de acces montane. Acesta a adăugat că şi traseele turistice vor fi refăcute în totalitate până pe 15 iunie, când sunt aşteptaţi turiştitii iubitori ai muntelui.
Mihaela FLOROIU

Mandat de arestare european, executat în Gorj
Un gorjean căutat de autorităţile italiene a fost reţinut marţi de poliţiştii din Bumbeşti Jiu. Marius-Ştefan Buzărnescu, de 27 de ani, din localitate, se sustrăgea executării unui mandat european de arestare pentru trafic de persoane. În luna ianuarie 2006, în mod repetat şi împreună cu altă persoană, bărbatul a recrutat şi transportat în Italia tinere, obligându-le să practice prostituţia, pentru a obţine foloase materiale. Marius-Ştefan Buzărnescu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele gorjeanului o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Eugen MĂRUŢĂ

Oficiul de Spălare a Banilor are în vizor o firmă din Gorj
O societate comercială din Târgu Jiu se află în atenţia Agenţiei Naţionale pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Acest fapt se datorează inspectorilor fiscali gorjeni, care au constatat nereguli în contabilitatea acesteia. Ei au întocmit un raport de tranzacţii suspecte prin efectuarea unor plăţi din casă către o firmă bucureşteană, care depăşeşte valoarea de 10.000 de euro. Pe lângă factura suspectă, inspectorii fiscali au găsit şi alte obligaţii de plată către bugetul de stat în valoare de peste 63 de miliarde de lei. „Societatea comercială gorjeană are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul şi a ajuns în vizorul inspecţiei fiscale după ce a avut loc un control inopinat“, a declarat directorul adjunct al Corpului de Control din cadrul Direcţiei Contribuabililor Mijlocii, Marinică Ciumag. Acesta a afirmat că firma înregistrase o factură plătită cu suma de 10.000 de euro către o societate din Bucureşti, pentru care nu avea nici un document justificativ. Potrivit acestuia, suma prevăzută în factură depăşeşte fondul prevăzut de lege şi din această cauză au existat suspiciuni ale inspectorilor fiscali.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS