17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtestul taximetriştilor, fără ecou local

Protestul taximetriştilor, fără ecou local

Taximetriştii din Craiova s-au dovedit neinteresaţi de protestul naţional împotriva apariţiei Legii nr. 92/2007.

Marele marş al taximetriştilor, anunţat ieri, în Bănie, a fost un fiasco. Deşi ar fi trebuit să participe în jur de 1.500 de maşini, în realitate, şi-au făcut apariţia doar aproximativ 50. Dezamăgire mare şi printre taximetriştii care au participat la protest, nemulţumiţi de atitudinea colegilor lor care le-au dat cu tifla, tratând cu indiferenţă eforturile lor de a face o schimbare, după cum chiar ei au declarat. Camera Taximetriştilor Independenţi, cea care a pus la punct întreaga manifestare, la nivel naţional, anunţase iniţial că marşul se va desfăşura între orele 11.00 şi 17.00, pe traseul Hanul Doctorului – Calea Bucureşti – Valea Vlăicii – strada Unirii – strada A.I. Cuza. Deşi taximetriştii nu s-au abătut de la traseul iniţial, şi-au exprimat nemulţumirile într-o perioadă relativ scurtă, respectiv 40 de minute. Coloana de 50 de maşini a reuşit, în schimb, să creeze o aglomeraţie infernală în trafic, circulându-se destul de greu.

Începutul e mai greu

La 11.00, ora la care se decretase pornirea protestului, la locul întâlnirii, Hanul Doctorului, se strânseseră doar 30 de maşini. Destul de puţine, recunoşteau şi participanţii care mai sperau ca pe parcursul traseului măcar câteva sute dintre colegii lor să li se alăture, pentru a dovedi că sunt uniţi şi sunt o forţă. Taximetriştii care au participat la marşul de ieri afirmau că schimbarea Legii taximetriei ar fi un dezastru pentru cei care din asta trăiesc.

„Votaţi NU“, sloganul taximetriştilor

După ce au aşteptat mai bine de 15 minute, doar-doar or mai apărea colegi, taximetriştii au decis că e timpul să iniţieze acţiunea. Startul nu a fost dat decât atunci când aceştia şi-au lipit pe maşini afişe pe care era inscripţionat NU, iar deaspura lui se afla semnul VOTAT. Pentru ca mesajul să nu fie interpretat greşit, ca o aluzie la referendumul din 19 mai, taximetriştii au menţionat pe acelaşi afiş că este vorba în fapt despre Legea nr. 92/2007.
Pe traseu s-au alăturat aproximativ 20 de maşini. După ce au ajuns la poarta Palatului Administrativ, cinci reprezentanţi ai taximetriştilor au înaintat protestul către prefectul Nicolae Giugea, în timp ce restul s-au răspândit în oraş. Prefectul le-a precizat celor prezenţi că va analiza revendicările şi le va trimite către ministerul de resort, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului.

Taximetriştii, împărţiţi în două

Taximetriştii participanţi erau indignaţi pentru că o parte semnificativă dintre colegii lor nu au venit la protest deoarece şeful de la cealaltă Cameră Naţională a Taximetriştilor din România (CNTR) – filiala Dolj nu le-a dat voie. „Păi, a dat prin staţie că, dacă prinde pe vreunul la protest, îi ia licenţa. Aşa că nu a venit nici unul, decât să rămână pe drumuri. I-am mai văzut pe doi, dar, când au auzit cu ce-i ameninţă, au preferat să o taie“, a spus Ilie G., taximetrist.
Cel acuzat, preşedintele CNTR – filiala Dolj, Nistor Duval, susţine că, de fapt, tot protestul nu a fost altceva decât o încercare de manipulare politică pentru referendumul din 19 mai. „Nu am eu puterea să decid dacă taximetriştii participă sau nu la miting. Eu le-am spus doar să aibă grijă să nu fie folosiţi pe post de marionete în acest joc politic. Atâta timp cât o să fiu preşedinte, nu voi accepta ca taximetrişii din Camera noastră să fie părtaşi la astfel de jocuri“, a declarat Nistor Duval. Cu sau fără jocuri politice, cert este că, din cei 2.060 de taximetrişti, doar 50 au participat la protest . 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII