11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria - pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Primăria – pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Primăria îi obligă pe craiovenii din blocul R3 să-şi care gunoiul pe geam, lăsând nişte privaţi să închidă calea de acces la rampele de gunoi. Funcţionarii îi mai şi iau peste picior pe nemulţumiţi, comunicându-le că, dacă nu le convine, să-şi mute burlanele şi ghenele.

Peste 90 de familii din blocul cu zece etaje R3, de pe Calea Bucureşti, vor fi obligate să-şi care gunoiul cu plasa pe la blocurile vecine, iar angajaţii Asociaţiei de proprietari „Viitorul“, de care aparţine imobilul, să treacă sacii cu deşeuri pe geam, în faţa blocului, ca să poată fi duşi la stradă, de unde să fie încărcaţi. Astfel de scene s-au derulat deja la blocul R3, în urmă cu câteva săptămâni, când firma care deţine terenul vecin imobilului a desfiinţat, în baza unei autorizaţii perfect valabile emise de Primăria Craiova, calea de acces către ghenele şi toboganele de gunoi ale blocului R3. În urma intervenţiei presei, drumul a fost deblocat, iar funcţionarii publici care au avizat proiectul şi şantierul de lângă blocul R3 au început s-o scalde, că o fi, c-o păţi, că după terminarea hipermarketului care se va construi acolo o să se găsească o soluţie etc. Gazeta de Sud a demonstrat, pe baza planului de situaţie anexat autorizaţiei de construire, că nu există soluţie, întrucât în proiect nu este prevăzută amenajarea unei căi de acces către rampele de gunoi din structura imobilului. Primăria Craiova a ţinut să contrazică raţionamentul, oferindu-le oamenilor sfatul salvator. Astfel, prin adresa 31.489 din 7 mai 2007, Direcţia urbanism a primăriei răspunde Asociaţiei de proprietari „Viitorul“: „Întrucât actualul proprietar a îngrădit terenul, este necesar să solicitaţi Serviciului gospodărie comunală stabilirea şi amenajarea altui amplasament“ pentru platforma de gunoi. „Adică să mutăm blocul sau cum, fiindcă ghenele şi burlanele de deşeuri fac parte din clădire?“, a tras concluzia Ion Rujan, membru în Comitetul executiv al Asociaţiei „Viitorul“.

Gogoriţă

Hârtia semnată de şeful Serviciului disciplina în construcţii, Gheorghe Daici, conţine, pe lângă povaţa umilitoare, şi o minciună cât sediul primăriei: „Cât priveşte accesul în incintă, s-a constatat că acesta este acelaşi cu cel iniţial, iar dreptul la proprietate nu este îngrădit de lege“. Însă, pe terenul din spatele blocului R3, domeniu public numit „incintă“, nu există încă nici un „acces“, suprafaţa fiind ermetic îngrădită de: gard beton Terra Invest SRL Sibiu, drum Terra Invest, gard şantier Terra Invest (viitoare parcări), centrala termică, Restaurant Palace. „Este o aberaţie. Aţi văzut bine şi poate vedea oricine, oricând că femeia de serviciu a asociaţiei intră prin restaurant la camerele cu pubele, ca să strângă mizeria şi să pregătească pubelele. Acum tot ne mai descurcăm, că proprietarul a scos o placă din gard, dar, pe viitor, ce se va întâmpla, după ce construcţia va fi gata, dacă primăria ne îndeamnă de pe acum să căutăm amplasament?“. Gheorghe Daici nu a putut fi contactat, el aflându-se în concediu. Cazurile în care funcţionarii publici dovedesc că nu dau doi bani pe cererile craiovenilor s-au îndesit în aşa măsură încât pare că administraţia a declanşat o campanie împotriva cetăţeanului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS