11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinore duse la produs în Franţa

Minore duse la produs în Franţa

Procurorii DIICOT Dolj au dispus marţi trimiterea în judecată a craioveanului Iulian Alin Gheorghe, de 26 de ani, învinuit de trafic de persoane şi trafic de minori. Gheorghe este acuzat că, în septembrie 2004, a racolat două minore de 16 ani din comuna doljeană Cioroiaşi, pe care a reuşit să le convingă că le poate găsi un loc de muncă licit în Franţa.
 O lună mai târziu, după ce le-a ajutat pe fete să-şi obţină paşapoarte valabile, le-a dus în Franţa pe cheltuiala lui, cazându-le la hotelul Auberwille din Paris. Aici, după ce le-a luat paşapoartele, le-a spus pentru ce fuseseră, de fapt, aduse. Deşi iniţial au refuzat, adolescentele au fost constrânse prin ameninţări şi violenţe să practice prostituţia.

Profit de 100.000 de euro

După ce le-a cumpărat haine cât mai provocatoare, Gheorghe a început să le scoată în fiecare seară „la stradă“, unde le supraveghea personal. Le impusese fetelor să nu petreacă mai mult de 10 – 15 minute cu fiecare client, fiind obligate să aibă în medie 15 – 20 de clienţi pe noapte. Tarifele le stabilise tot craioveanul: 50 de euro raportul sexual în maşina clientului, 100 de euro la domiciliul acestuia şi 150 de euro la hotel, iar sumele obţinute de fete erau însuşite în totalitate de cel care le exploata. Timp de două luni, cât au fost obligate să se prostitueze, fetele i-au adus lui Iulian Alin Gheorghe – conform anchetatorilor – un profit de circa 100.000 de euro.
Întrucât una dintre fete nu se dovedea suficient de „profitabilă“, traficantul a bătut-o şi a dat-o cu capul de pereţi, ameninţând-o că o va tăia cu lama pe faţă şi că o va arunca de la etaj dacă nu „rezolvă“ mai mulţi clienţi. Consăteana ei i-a luat apărarea, angajându-se că va face ea mai mulţi bani, numai pentru a-şi salva prietena.
Minorele au reuşit până la urmă să fugă, cu ajutorul a doi români care lucrau legal în Franţa şi care le-au plătit contravaloarea biletelor de autocar. Cel acuzat că le-a exploatat sexual este în prezent în spatele gratiilor, având la activ o condamnare la trei ani de închisoare pentru furt, dar şi o alta, de cinci ani închisoare pentru tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS